6-féle grillezett pizza
- Teljes idő 50 perc
- 20 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
6 személy
600 g Kenyértészta
2 kan. Olívaolaj
1 Brie-s és szarvasgombás pizza:
2 kan. Zsíros crème fraîche
1 kan. Szarvasgombaolaj
Só, bors
25 g Brie
30 g Csiperke (kb. 1 közepes)
2 Aszalt paradicsomos, kecskesajtos és sonkás pizza
30 g Kecskesajt, például egy hengeres kecskesajt
25 g Koktélparadicsom (kb. 2 db)
20 g Nyers sonka
1 kan. Aszalt paradicsomos pesto
3 Chorizós-lila hagymás pizza
10 g Lilahagyma (kb. 1/8 hagyma)
15 g Csípős chorizo (3 vékony szelet)
1 kan. Bazsalikomos paradicsomszósz
4 Ricottás-fetás-spenótos pizza
2 kan. Ricotta
25 g Feta
20 g Bébispenótlevél
5 Fügés-parmezános-rozmaringos pizza
50 g Friss füge (kb. 1 db)
1 szál. Rozmaring, apróra vágott
30 g Parmezánforgács
6 Articsókás-burratinás pizza:
20 g Articsókaszív-konzerv
1 kan. Bazsalikomos pesto
60 g Burratina (kb. egy fél burratina)
15 g Rukkola
Előkészítés
Lépés 1 /4
Vágja a kenyértésztát 100 g-os adagokra, nyújtsa ki őket körülbelül 17 cm átmérőjű korongokra, majd kenje be mindkét oldalukat olívaolajjal.
Lépés 2 /4
Készítse el a feltéteket: 1. Keverje össze a crème fraîche-t szarvasgombaolajjal, sóval és borssal. Vágja a brie sajtot és a gombákat csíkokra. 2. Vágja a kecskesajtot és a koktélparadicsomot szeletekre és a nyers sonkát csíkokra. 3. Hámozza meg és vágja apróra a lilahagymát. Vágja félbe a chorizo szeleteket. 4. Morzsolja szét a feta sajtot. 5. A fügét mossa meg és vágja kerek szeletekre. Szedje le a szárról a rozmaringleveleket. 6. Az articsókát vágja darabokra.
Lépés 3 /4
Állítsa az OptiGrillt BBQ állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegyen 1 tésztakorongot mindegyik grill-lapra és süsse 5 percig. Fordítsa meg a tésztakorongokat, tegye rá a kívánt feltéteket, majd süsse további 5 percig. Tegyen feltétet a pizzákra:
Lépés 4 /4
1. Kenje el a krémet, és adja hozzá a brie sajtot és a gombaszeleteket. 2. Kenje el a pestot, adja hozzá a paradicsomszeleteket, a kecskesajtot és a nyers sonkát. 3. Kenje el a paradicsomszószt, adja hozzá a hagymakarikákat és a chorizót. 4. Kenje el a ricotta sajtot, adja hozzá a feta sajtot és a spenótleveleket. Ízesítse sóval és borssal. 5. Szórja meg a tésztát parmezánforgáccsal, adja hozzá a fügeszeleteket, a rozmaringot és a borsot. 6. Kenje el a pestot és adja hozzá az articsókát. Tálalás előtt adja hozzá a burratinát és szórja meg rukkolával.