Grillezett gyümölcsnyársak csokiöntettel
- Teljes idő 21 perc
- 15 perc
Előkészítés - 6 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
300 g Ananászhús (kb. 1/4 hámozott ananász)
375 g Görögdinnyehús
95 g Folyékony méz
1 kan. Vaníliapor
1.5 kan. Frissen facsart lime-lé
1.5 kan. Reszelt lime-héj
375 g Vörös szőlő
165 g 65%-os étcsokoládé
11 cl Víz
11 cl Főzőtejszín
Előkészítés
Lépés 1 /5
Vágja fel az ananász és a görögdinnye húsát 2 cm-es kockákra. Keverje össze a mézet vaníliával, lime-lével és reszelt lime-héjjal. Adja hozzá a gyümölcskockákat és a vörös szőlőt. Keverje össze és tegye félre a hűtőbe, amíg elkészíti a csokiöntetet.
Lépés 2 /5
Aprítsa fel a csokoládét késsel és tegye egy kis tálba. Öntsön vizet és tejszínt egy kis lábasba. Amikor bugyogni kezd, sűrű kevergetés mellett öntse rá a csokoládéra. Hagyja hűlni.
Lépés 3 /5
Készítse el a nyársakat: felváltva húzza rájuk a lecsöpögtetett gyümölcsöket, körülbelül 80 g-ot nyársanként.
Lépés 4 /5
Állítsa az OptiGrillt BBQ állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a nyársakat a grillre, majd süsse 6 percig, félidőnél fordítsa meg és kenegesse a páccal, hogy minden oldalon barnára süljenek.
Lépés 5 /5
A nyársakat tálalja csokiöntettel.