Grillezett garnélataco
- Teljes idő 36 perc
- 30 perc
Előkészítés - 6 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
400 g Nyers, hámozott garnélarák
1 kan. Olívaolaj
1 kan. Cajun (vagy Tex-Mex) fűszerkeverék
1 kan. Füstölt fűszerpaprika
1 kan. Fokhagymapor
Só
200 g Zsíros crème fraîche
1 kan. Cajun (vagy Tex-Mex) fűszerkeverék
1 kan. Lime-lé
Chilipor
Só
180 g Vörös káposzta
80 g Alma (kb. egy fél alma)
40 g Újhagyma (kb. 2 db)
1 kan. Almaecet
1 kan. Cukor
1 Avokádó
8 Kukoricatortilla (350 g)
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /6
Keverje össze a garnélát az olívaolajjal, a Cajun fűszerkeverékkel, a füstölt fűszerpaprikával, a fokhagymával és sóval.
Lépés 2 /6
Keverje össze a crème fraîche-t a Cajun fűszerkeverékkel, a lime-lével, a chilivel és a sóval.
Lépés 3 /6
Reszelje le apróra a vörös káposztát és az almát, aprítsa fel a hagymát. Keverje össze az almaecettel, a lime-lével és a cukorral. Adja hozzá a crème fraîche felét és keverje össze.
Lépés 4 /6
Szedje le az avokádó héját és szeletelje fel.
Lépés 5 /6
Tegye az összehajtogatott tortillákat a tepsitartozékba. Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a garnélákat a grill-lapra, majd süsse őket 6 percig, félidőnél fordítsa meg őket.
Lépés 6 /6
Rendezze a tortillákat egy tányérra, mindegyik tányérra rakjon a salátából, a garnélából és az avokádóból. Hintse meg a maradék crème fraîche-sel és tálalja.