undefined

Történetünk

Ötletes megoldások feltalálása, amelyeket az Ön élete ihlet több, mint 60 éve

Marc Grégoire kísérletezésétől az 50-es években a mai napig… Az első tapadásmentes serpenyőtől a háztartási kisgépek teljes választékáig a Tefal soha nem hagyta abba az innovációt, hogy megkönnyítse mindennapjait. Így végre arra koncentrálhat, ami igazán számít. Élje át újra azokat a jelentős eseményeket, amelyek hozzájárultak történetünk formálásához.

Néhány fontos dátum

 • Az 50-es évek

  A serpenyő feltalálása

  undefined
 • A 60-es évek

  Indulásra kész?

  undefined
 • A 90-es évek

  Ingenio

  undefined
 • A 2000-es évek

  Hőmester

  undefined
 • És ma?

  Új konyhai szövetségesei

  undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

1954
Minden egy horgászbottal kezdődik...

Kezdetben Marc Grégoire, francia mérnök azt a kihívást tűzte ki maga elé, hogy bambusz helyett üvegszálas horgászbotot találjon fel. Így fedezi fel a politetrafluor-etilént (PTFE), egy tapadásmentes anyagot, és kifejleszt egy innovatív eljárást egy alumíniumlemez bevonására ezzel az anyaggal.
Feleségével, Colette-tel egy fazék forró tejről folytatott beszélgetést követően az a gondolata támad, hogy tapadásmentes bevonatot vigyen fel az edényekre. Most piríthatja a steaket anélkül, hogy az hozzáragadna a serpenyőhöz, és pillanatok alatt megtisztíthatja a serpenyőt. Így megszületett az első tapadásmentes serpenyő, amelyet csak Marc Grégoire felesége használt.

Tudta?

1954-ben Marc Grégoire benyújtotta az első „tapadásmentes serpenyő” szabadalmát.

undefined

1956 Megszületik a Tefal márka...

undefined

A főzés forradalmasításához!

Eleinte úgy tűnt, hogy a háztartási berendezések gyártói figyelmen kívül hagyták találmányát, ezért Marc Grégoire úgy dönt, hogy Sarcelles-ben (Franciaország) létrehozza saját műhelyét, és 1956-ban megalapítja a Tefal céget. Termékeit felesége, Colette mutatja be. Azonnali sikert arat, bemutatók és reklámplakátok hirdetik a forradalmi serpenyőt.

Tudta?

A sarcelles-i műhely működésének első évében napi 100 db serpenyőt gyárt.

undefined

1961. január Híres egy kép után

undefined

Egyesült Államok First Lady, Első médiafelhajtás

Miközben a Tefal megkezdi serpenyőinek exportját az Egyesült Államokba, figyelemre méltó fordulat következik be: a sajtóban megjelenik egy kép, amelyen Jackie Kennedy kijön egy híres New York-i üzletből egy Tefal serpenyővel a kezében. Ez a váratlan kép jelentős médiavisszhangot kapott, és jelentős lökést adott a vállalat hírnevének szerte a világon.

1963. február A Palacsinta napjának felélesztése

Készülj fel a Crep’Partyra!

A Tefal remek ötlettel áll elő: a palacsinta és a „La Chandeleur” kombinációja - egy ünneplés, amely nincsen használatban. Egy népszerű francia talk-show házigazdát meghívnak egy óriási palacsintaparti szervezésére. Azonnali közönségsiker… A következő években a Tefal az összetartozás szimbólumává válik: palacsintasütők, tortaformák, gofri-/szendvicssütők, raclette és fondü gépek, grillek… A termékeknél a tapadásmentes bevonat minősége igazi különbséget jelent.

undefined

1968 A Groupe SEB felvásárolja a Tefalt

Egy új korszak kezdete

1968-ban a SEB - amely hamarosan a Groupe SEB lesz, a háztartási kisgépek globális etalonja - felvásárolja a Tefal vállalatot és annak 5 európai telephelyét.

undefined

Tudta?

A SEB a Tefal szakértelmét használja fel a csoport termékeinek bevonattal való ellátásában, például a Calor vasalók Durilium vasalótalpa.

undefined

A 90-es és 2000-es évek

A boldogság otthon kezdődik

Mivel az otthoni jó közérzet a társadalom számára komoly kihívássá vált, a Tefal az edényeken túl is maximalizálja az innovációt: elektromos vasalók, vízforralók, mérlegek, telefonok, gyermekápolási cikkek és még az otthoni automatizálás is!

undefined

Egyszerű, sokoldalú, zseniális...

Adjunk helyet az Ingenio számára! A Tefal megérti a fogyasztók praktikusabb, kompaktabb termékek iránti új elvárásait. Így született meg az Ingenio termékcsaládunk az okos, levehető fogantyúrendszerrel. Egy kis forradalom, amelyhez 5 év kutatás-fejlesztés kellett.

undefined

A 2000-es évek A főzés forradalma

Tökéletes hőszabályozás

Az új Thermo-Spot technológia egy kis forradalmat hozott a főzés világába: a serpenyő közepébe épített hőjelző pirosra vált az ideális főzési hőmérséklet elérésekor. Ez az újítás nagyon egyszerűvé teszi a főzést…

undefined

Tudta?

Az Actifry 2006-os bevezetésével a Tefal az egészséges főzés felé terjeszkedik, köszönhetően annak az ötletes megoldásnak, amely egyetlen kanál olajjal készíti el a sült krumplit és sok más ropogós, aranyszínű ételt.

undefined

És ma?

undefined

Új szövetségesei a konyhában

A Tefal továbbra is olyan zseniális megoldásokat tervez, amelyek tökéletes eredményt biztosítanak, így végre arra koncentrálhat, ami igazán számít. Fedezze fel még: - Optigrill™, a tökéletesre grillezett ételek élvezete - Cake Factory, egy sikeres pékségért

Javasoljuk továbbá...

Kötelezettségeink

Fedezze fel kezdeményezéseinket, amelyek célja környezeti lábnyomunk csökkentése és egy élénkebb társadalom felépítése, ahol mindenki képes időt szánni olyan fontos dolgokra, amelyek összehoznak bennünket.

undefined

Minden, amit a Tefalról tudni kell

Fedezze fel szakértelmünket, csapatainkat, értékeinket… amelyek sima utat biztosítanak egy élettel teli otthonhoz.

undefined