Hogyan válasszuk ki a megfelelő serpenyőt?

Ma már végtelen számú serpenyő létezik különböző anyagokból, különböző felülettel, különböző mérettel, magassággal stb. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy vásárlás előtt tudja, mit vár el egy serpenyőtől. Összeállítottunk egy listát a legfontosabb szempontokról, amelyek segítenek a megfelelő serpenyő kiválasztásában.

undefined

Serpenyőválasztékunk

Wok serpenyő Tefal Ingenio Unlimited L7637732 26 cm

Wok serpenyő Tefal Ingenio Unlimited L7637732 26 cm
undefined

Serpenyő Tefal Ingenio Unlimited L7630432 24 cm

Serpenyő Tefal Ingenio Unlimited L7630432 24 cm
undefined

Párolóserpenyő fedővel Tefal Ingenio Natural Force L3968302 22 cm

Párolóserpenyő fedővel Tefal Ingenio Natural Force L3968302 22 cm
undefined

Serpenyő Tefal Duetto+ G7320434 24 cm

Serpenyő Tefal Duetto+ G7320434 24 cm

Serpenyő Tefal Intuition B8170444 24 cm

Serpenyő Tefal Intuition B8170444 24 cm

Serpenyő Tefal Daily Cook G7300455 24 cm

Serpenyő Tefal Daily Cook G7300455 24 cm

Palacsintasütő serpenyő Tefal Daily Cook G7313855 25 cm

Palacsintasütő serpenyő Tefal Daily Cook G7313855 25 cm

Milyen alakú serpenyőre van szüksége?

A serpenyő

Egy hagyományos serpenyő elengedhetetlen kelléke minden konyhának, amellyel gyakorlatilag bármit el lehet készíteni. Ez a típusú serpenyő nagyon sokoldalú, és segít egészségesen sütni. Lapos fenekűek és kerek oldalfalakkal készülnek. Ez a tökéletes kombináció a gyors és egyenletes sütéshez. A Tefal serpenyők kiváló minőségű tapadásmentes bevonatának köszönhetően az ételek zsiradék nélkül is elkészíthetők. Ez a funkció tökéletes edénnyé teszi őket az egészséges sütéshez. Akár tartós tapadásmentes bevonatot keres, akár kerámiát, akár rozsdamentes acélt, megtalálja a tökéletes választást.

A serpenyő ideális a következők sütéséhez:

 

 • Hús
 • hal,
 • zöldségek,
 • tojás,
 • szalonna…
undefined

A wok

A wokokat kisebb fenék és magas kerek oldalak jellemzik. Mélyebb, mint egy normál serpenyő. A wokok nagyon népszerűek az ázsiai ételek, mint például a grillezett zöldségek és a sült tészták elkészítéséhez. Egyes wokjaink különleges funkciókat kínálnak, például kifolyókat a könnyű öntéshez (szósz, gyümölcslé, tejszín stb.).

undefined

A palacsintasütő serpenyő

Ennek a serpenyőnek nagyon konkrét célja van: palacsinták készítése. Azonban sokkal sokoldalúbb, mint azt elképzelnénk. Ez a serpenyő tökéletes szövetségese lesz palacsinták készítéséhez. De fajitast, tojást, grillezett szendvicset, és egy számtalan más serpenyőt igénylő ételt is készíthet vele. Különböző méretekben találja.

undefined

A pároló serpenyő

Tartós pároló serpenyőink elég sokoldalúak ahhoz, hogy pároljon, szószokat készítsen velük, és mindig nagyszerű eredményeket érjen el. A különbség egy hagyományos serpenyő és egy pároló serpenyő között a felépítésben rejlik: A mély oldalak nagyobb felületet hoznak létre az ételek melegítéséhez anélkül, hogy kiömlenének. Fedővel segít a hő és a nedvesség megtartásában. Ideális lassú főzéshez és pároláshoz.

undefined

A speciális serpenyő

Speciális serpenyőket talál (például grill serpenyőket vagy hal serpenyőket) steakek grillezéséhez, amerikai palacsinták, omlettek elkészítéséhez​. Ezekkel a modellekkel könnyedén elkészítheti kedvenc ételeit a legjobb alapanyagokból.

undefined

Melyek a serpenyő főbb jellemzői?

Melyik méret a legmegfelelőbb az Ön számára?

A megfelelő méret kiválasztása az egyik alappillér. Nem biztos benne, hogy melyik méret megfelelő az Ön számára? Ne aggódjon. Összeállítottunk egy jól áttekinthető táblázatot, amely segít megbecsülni a megvásárolni kívánt serpenyő méretét. Példaként egy négytagú családnak egy 26-28 cm-es serpenyőt ajánlunk.

undefined

Ellenőrizze a serpenyő és a főzőlap kompatibilitását

Főzőlap kompatibilitása

Nem minden serpenyő kompatibilis minden típusú főzőlappal, ez elsősorban az anyagtól és az összetételtől függ. Még ha a legtöbb serpenyőnk kompatibilis minden típusú főzőlappal, beleértve az indukciós főzőlapot is, vásárlás előtt győződjön meg arról, hogy a serpenyő kompatibilis-e (ellenőrizze az alábbi képet a weboldal termékleírásában vagy a csomagoláson).

 1. Gáz
 2. Elektromos
 3. Indukciós
 4. Üveg-kerámia
undefined

Levehető vagy fix fogantyút preferál?

Válasszon a fix vagy levehető fogantyú közül

Levehető fogantyú:

 • Ideális helytakarékosság
 • Sokoldalú használat: használja a nyéllel a sütőlapon, majd vegye le a nyelet helyezze az edényt a sütőbe, majd az asztalra és tárolhatja a hűtőben is
 • A fogantyú hideg marad

 


Rozsdamentes acél fix fogantyú:

 • Szegecselt rozsdamentes acél
 • Robusztus fogás

 


Műanyag fix fogantyú:

 • Nem melegedik túl, hideg marad használat közben
 • Könnyű és biztonságos kezelés
undefined

Milyen bevonatot/anyagot válasszunk a serpenyőhöz?

A tapadásmentes serpenyők előnyei

Minden tapadásmentes serpenyőnk ideális a gyors és egyszerű sütéshez. Minden tapadásmentes serpenyőnk hosszan tartó teljesítményt biztosít, és megakadályozza, hogy az étel hozzáragadjon a serpenyőhöz. Ráadásul PFOA, ólom- és kadmiummentesek.

A sütés még soha nem volt ilyen egyszerű, és nem szükséges olajat vagy vajat hozzáadni. Az egészséges és egyszerű sütéshez!

undefined

A Mineralia kőhatású serpenyők előnyei

A Mineralia kőhatású serpenyők tapadásmentes, ásványi anyagokkal dúsított bevonattal rendelkeznek az egészséges sütés érdekében; A Mineralia PFOA, ólom- és kadmiummentes.

Nem kell zsírt hozzáadni, az étel egyáltalán nem ragad. A különösen ellenálló serpenyők nagyon tartósak. Élvezni fogja mindenféle étel elkészítését: finom hal, hús, zöldség… A legtöbb Mineralia serpenyő indukciós főzőlappal kompatibilis.

undefined

A kerámia serpenyők előnyei

Kerámia serpenyőink környezetbarátok és 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készültek, hogy élvezhesse az egészséges sütést. Bevonatuk PFOA, ólom- és kadmiummentes. A kerámia egyéb előnyei mellett karcálló, tartós és könnyen tisztítható. Csak adjon hozzá egy kis olajat a ropogós eredményekért.
undefined

A rozsdamentes acél serpenyők előnyei

Ezek a serpenyők rendkívül ellenállóak és tökéletesek mindenféle étel elkészítéséhez. Kiváló minőségű 18/10-es rozsdamentes acélt használunk a rendkívüli tartósság, a karcállóság valamint a tökéletes pirítás érdekében.

undefined

Az öntöttvas serpenyők előnyei

Az egyenletes sütés érdekében, a legjobb választás a rendkívül ellenálló öntöttvas anyag. Az öntöttvas serpenyők tökéletesek grillezéshez és pirításhoz. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a fajta serpenyő nehezebb, mint más anyagok, de kiváló hőeloszlást és -tartást biztosít a sütéshez!

undefined

A serpenyők különböző bevonatainak összehasonlítása