Grillezett tonhalas poke
- Teljes idő 38 perc
- 20 perc
Előkészítés - 13 perc
Főzés - 5 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
A szószhoz:
4.5 kan. Rizsecet
Bors
15 g Friss gyömbér (1 darab, kb. 2 cm)
Csípős szósz
3 kan. Szezámolaj
9 cl Szójaszósz
A pokéhoz:
500 g Tonhalsteakek (kb. 4 darab)
750 g Előfőzött sushirizs
3 Kis avokádók (magozott, szeletelt)
30 g Szeletelt lila hagyma
300 g Kockázott mangó (kb. 1)
6 kan. Apróra vágott, friss koriander (kb. 30 g)
A díszítéshez (opcionális):
1.5 Lime, negyedelve
0.5 Jalapeño (vagy fresno chilipaprika, magozott, szeletelt)
Retek, uborka, vörös káposzta és sárgarépa
6 kan. Főtt edamame
1.5 kan. Fekete és fehér szezámmag
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse el a szószt: keverje össze a hozzávalókat egy kis tálban. Tegye félre.
Lépés 2 /7
Tegye a tonhalsteakeket egy tálba. Öntse rá a szósz 1/3-át és keverje össze. Hagyja pihenni 10-15 percig.
Lépés 3 /7
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 13 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 4 /7
Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Vegye ki a tonhalat a pácból, csöpögtesse le és szórja meg borssal. Tegye a szeleteket az 1-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 5 /7
Addig süsse a tonhalsteakeket, amíg az alsó harmaduk meg nem sül. Fordítsa meg őket és süsse a másik oldalukat is, a közepe maradjon rózsaszín. Ha jobban átsülten szereti a tonhalat, igazítsa a sütési időt ízlése szerint.
Lépés 6 /7
Tegye a grillezett tonhalsteakeket egy vágódeszkára és hagyja állni 5 percig, mielőtt egy éles késsel felszeletelné őket.
Lépés 7 /7
Tegye a főtt rizst a tálak aljába. Tegyen mindegyikre egy-egy grillezett tonhalszeletet, szeletelt avokádót, mangódarabokat és lila hagymát. Szórja meg korianderrel. Díszítse ízlés szerint és öntse a tetejére a maradék szószt.