Ropogós, parmezános padlizsán
- Teljes idő 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
500 g Padlizsán (kb. 2 db)
2 Tojás
1 kan. Semleges olaj
Só, bors
100 g Zsemlemorzsa
1 kan. Provence-i fűszerkeverék
1 kan. Fokhagymapor
320 g Bazsalikomos paradicsomszósz
100 g Reszelt mozzarella
65 g Reszelt parmezán
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /6
Mossa meg a padlizsánokat és vágja 6 darab 2-3 cm vastag szeletekre.
Lépés 2 /6
Egy lapos tálban verje fel a tojásokat, majd sózza, borsozza. Egy másik lapos tálban keverjen össze zsemlemorzsát provence-i fűszerkeverékkel, fokhagymaporral és sóval.
Lépés 3 /6
A padlizsánszeleteket mártsa bele a felvert tojásba, majd forgassa bele a zsemlemorzsába. Panírozza be a többi padlizsánszeletet is, majd helyezze őket szorosan egymás mellé egy rétegben a tepsitartozékba.
Lépés 4 /6
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 10 percig.
Lépés 5 /6
Öntse a paradicsomszószt a padlizsánszeletek közé. Szórja meg mozzarellával és reszelt parmezánnal. Csukja le a grillt és süsse további 10 percig.
Lépés 6 /6
Melegen vagy forrón tálalja.