Hátszínsteak fokhagymás vajjal és parmezános burgonyával
- Teljes idő 40 perc
- 10 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
A hátszínsteakhez:
3 Hátszínsteakek (egyenként kb. 200 g)
1.5 kan. Olívaolaj
Só, bors
90 g Vaj
1 szegf. Aprított fokhagyma
1.5 kan. Apróra vágott, friss zöldfűszerek (kakukkfű, petrezselyem, metélőhagyma)
A burgonyához:
500 g Burgonya
1 kan. Olívaolaj
1 szegf. Aprított fokhagyma
0.5 kan. Hagymapor
1 kan. Só
0.25 kan. Bors
25 g Reszelt parmezán
3 kan. Aprított petrezselyem
Előkészítés
Lépés 1 /7
Konyhai papírtörlővel itassa fel a steakekről a nedvességet. Sózza, borsozza mindkét oldalukat. Mossa és szárítsa meg a burgonyát, majd kockázza fel. Egy nagy tálban keverje össze a burgonyát az olívaolajjal, a fokhagymával, a hagymaporral, a sóval és a borssal.
Lépés 2 /7
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Győződjön meg róla, hogy a rács az 1-es kosárban van. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 8 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 180°C-on 30 percre. Tegye a burgonyát a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 3 /7
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 4 /7
Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Tegye a steakeket az 1-es kosár rácsára, majd csukja be a kosarat. A sütés automatikusan folytatódni fog.
Lépés 5 /7
A sütési idő felénél fordítsa meg a steakeket. Amikor a burgonyák sütési idejének felénél a készülék csipogni és az ikon villogni kezd, rázza meg a kosarat és szórja meg a burgonyát parmezánnal.
Lépés 6 /7
Egy kis tálban keverje össze a vajat a fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Ízesítse sóval és borssal, majd jól keverje össze.
Lépés 7 /7
Ellenőrizze, hogy átsült-e a hús, és szükség esetén süsse tovább. Ha a burgonyák aranybarnára és ropogósra sültek, szórja meg őket aprított petrezselyemmel. Azonnal tálalja, a húst vágja csíkokra és locslja meg olvasztott fokhagymás vajjal. Tálalja nyers zöldségekkel.