Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Hátszínsteak fokhagymás vajjal és parmezános burgonyával

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 40 perc
  • Előkészítés
    10 perc
  • Főzés
    30 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • A hátszínsteakhez:

  • 3 Hátszínsteakek (egyenként kb. 200 g)

  • 1.5 kan. Olívaolaj

  • Só, bors

  • 90 g Vaj

  • 1 szegf. Aprított fokhagyma

  • 1.5 kan. Apróra vágott, friss zöldfűszerek (kakukkfű, petrezselyem, metélőhagyma)

  • A burgonyához:

  • 500 g Burgonya

  • 1 kan. Olívaolaj

  • 1 szegf. Aprított fokhagyma

  • 0.5 kan. Hagymapor

  • 1 kan.

  • 0.25 kan. Bors

  • 25 g Reszelt parmezán

  • 3 kan. Aprított petrezselyem

Előkészítés

Lépés 1 /7

Konyhai papírtörlővel itassa fel a steakekről a nedvességet. Sózza, borsozza mindkét oldalukat. Mossa és szárítsa meg a burgonyát, majd kockázza fel. Egy nagy tálban keverje össze a burgonyát az olívaolajjal, a fokhagymával, a hagymaporral, a sóval és a borssal.

  • 3 Hátszínsteakek (egyenként kb. 200 g)
  • Só, bors
  • 500g Burgonya
  • 1kan. Olívaolaj
  • 1szegf. Aprított fokhagyma
  • 0.5kan. Hagymapor
  • 1kan. Só
  • 0.25kan. Bors

Lépés 2 /7

Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Győződjön meg róla, hogy a rács az 1-es kosárban van. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 8 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 180°C-on 30 percre. Tegye a burgonyát a 2-es kosárban lévő rácsra.

Lépés 3 /7

Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.

Lépés 4 /7

Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Tegye a steakeket az 1-es kosár rácsára, majd csukja be a kosarat. A sütés automatikusan folytatódni fog.

Lépés 5 /7

A sütési idő felénél fordítsa meg a steakeket. Amikor a burgonyák sütési idejének felénél a készülék csipogni és az ikon villogni kezd, rázza meg a kosarat és szórja meg a burgonyát parmezánnal.

  • 25g Reszelt parmezán

Lépés 6 /7

Egy kis tálban keverje össze a vajat a fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Ízesítse sóval és borssal, majd jól keverje össze.

  • 90g Vaj
  • 1szegf. Aprított fokhagyma
  • 1.5kan. Apróra vágott, friss zöldfűszerek (kakukkfű, petrezselyem, metélőhagyma)

Lépés 7 /7

Ellenőrizze, hogy átsült-e a hús, és szükség esetén süsse tovább. Ha a burgonyák aranybarnára és ropogósra sültek, szórja meg őket aprított petrezselyemmel. Azonnal tálalja, a húst vágja csíkokra és locslja meg olvasztott fokhagymás vajjal. Tálalja nyers zöldségekkel.

  • 3kan. Aprított petrezselyem