Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Baba ghanoush

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 5 óra 16 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    31 perc
  • Hűtés
    4 óra 30 perc

Összetevők

4 személy

  • 400 g Padlizsán

  • 3 kan. Olívaolaj

  • 1 szegf. Fokhagyma

  • 2 kan. Víz

  • 2 kan. Tahini (szezámpaszta)

  • 1 kan. Őrölt kömény

  • Só, bors

Tartozékok

  • Utazó palack 400 ml
    Utazó palack 400 ml
  • Utazó palack 700 ml
    Utazó palack 700 ml

Előkészítés

Lépés 1 /7

Készítse elő a hozzávalókat.

  • 400g Padlizsán
  • 3kan. Olívaolaj
  • 1szegf. Fokhagyma
  • 2kan. Víz
  • 2kan. Tahini (szezámpaszta)
  • 1kan. Őrölt kömény
  • Só, bors

Lépés 2 /7

Vágja félbe a padlizsánokat, és vágja be a húsukat. Villával szúrjon néhány lyukat a padlizsánokba, és süsse őket a 200 °C-os sütőben kb. 30 percig, amíg a héjuk meg nem feketedik, a húsuk pedig meg nem puhul. Hagyja kihűlni, mielőtt eltávolítja a héjukat. Egy kanállal kanalazza ki a húsukat.

  • 400g Padlizsán

Lépés 3 /7

A füstös íz érdekében a padlizsánokat grillezheti vagy grillen is elkészítheti: gyakran forgassa a padlizsánokat, amíg a héjuk teljesen meg nem feketedik, és a húsuk meg nem puhul.

Lépés 4 /7

Tegye az összes hozzávalót a készülékbe, kezdve a darabokra vágott főtt padlizsánnal.

  • 400g Padlizsán
  • 3kan. Olívaolaj
  • 1szegf. Fokhagyma
  • 2kan. Víz
  • 2kan. Tahini (szezámpaszta)
  • 1kan. Őrölt kömény
  • Só, bors

Lépés 5 /7

Csavarja a pengéket az OTG palackra, és rögzítse az alaphoz. Keverje össze!

Lépés 6 /7

Tegye a hűtőszekrénybe 4 órára tálalás előtt. Hűtve tálalja.

Lépés 7 /7

Ezt a mártást magvas kekszekkel kísérheti. Ha ropogós, eredeti ízvilágot szeretne adni, szórja meg egyiptomi dukkával (fűszerek, diófélék és zúzott magvak keveréke, amelyet gyakran használnak fűszerként, hogy gazdag, illatos ízt adjon az ételeknek).