Baba ghanoush
- Teljes idő 5 óra 16 perc
- 15 perc
Előkészítés - 31 perc
Főzés - 4 óra 30 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
400 g Padlizsán
3 kan. Olívaolaj
1 szegf. Fokhagyma
2 kan. Víz
2 kan. Tahini (szezámpaszta)
1 kan. Őrölt kömény
Só, bors
Tartozékok
Utazó palack 400 ml Utazó palack 700 ml
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /7
Vágja félbe a padlizsánokat, és vágja be a húsukat. Villával szúrjon néhány lyukat a padlizsánokba, és süsse őket a 200 °C-os sütőben kb. 30 percig, amíg a héjuk meg nem feketedik, a húsuk pedig meg nem puhul. Hagyja kihűlni, mielőtt eltávolítja a héjukat. Egy kanállal kanalazza ki a húsukat.
Lépés 3 /7
A füstös íz érdekében a padlizsánokat grillezheti vagy grillen is elkészítheti: gyakran forgassa a padlizsánokat, amíg a héjuk teljesen meg nem feketedik, és a húsuk meg nem puhul.
Lépés 4 /7
Tegye az összes hozzávalót a készülékbe, kezdve a darabokra vágott főtt padlizsánnal.
Lépés 5 /7
Csavarja a pengéket az OTG palackra, és rögzítse az alaphoz. Keverje össze!
Lépés 6 /7
Tegye a hűtőszekrénybe 4 órára tálalás előtt. Hűtve tálalja.
Lépés 7 /7
Ezt a mártást magvas kekszekkel kísérheti. Ha ropogós, eredeti ízvilágot szeretne adni, szórja meg egyiptomi dukkával (fűszerek, diófélék és zúzott magvak keveréke, amelyet gyakran használnak fűszerként, hogy gazdag, illatos ízt adjon az ételeknek).