Zöldfűszeres-parmezános burgonya
- Teljes idő 20 perc
- 15 perc
Előkészítés - 5 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
4 db nagy burgonyák (kb. 1 kg)
30 ml olívaolaj
1 kan. provence-i fűszerkeverék
só és bors
50 g reszelt parmezán
Előkészítés
Lépés 1 /3
Főzze a burgonyákat a mikrohullámú sütőben 6 percig, amíg enyhén meg nem puhulnak, majd hagyj őket kihűlni. Vágja őket 1 cm vastag szeletekre. Keverje össze az olívaolajat, a provence-i fűszereket, a sót és a borsot. Kenje be a burgonyák mindkét oldalát ezzel a keverékkel.
Lépés 2 /3
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a megfelelő programot, majd nyomja meg az OK gombot. Majd kezdje el a receptet: Egy kevés olajjal kenje be a grill-lapokat. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a burgonyákat a grillre és csukja le a fedőt. Hagyja őket sülni 5 percig, amíg puhák és ropogósak nem lesznek.
Lépés 3 /3
Tegye át a burgonyákat egy nagy tányérra, és szórja meg őket parmezánnal.