Zöldséges ramen leves
- Teljes idő 35 perc
- 20 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
250 g Sárgarépa
400 g Csiperkegomba
6 szegf. Fokhagyma
4 cm Friss gyömbér
180 g Friss spenót
40 g Hagyma
4 Tojás
3 kan. Olívaolaj
2 kan. Szezámolaj
1.5 l Zöldségleves alaplé
6 cl Szójaszósz
1 filé Sriracha szósz
4 tas. Kínai tészta
2 kan. Szezámmag
Tartozékok
Nyeles lábas Fazék/lábas
Előkészítés
Lépés 1 /9
Hámozza meg és reszelje le a sárgarépát. Mossa meg és darabolja fel a csiperkegombát. Hámozza meg és aprítsa fel a fokhagymát és a gyömbért. Mossa meg a spenótot és a hagymát. A hagymát vágja vékony szeletekre.
Lépés 2 /9
Készítse el a lágy tojásokat. Forraljon vizet egy lábosban. Óvatosan engedje bele a tojásokat a lábosba. Hagyja lassú tűzön főni 6 percig. Ha elkészültek, azonnal tegye őket egy tál hideg vízbe, hogy megállítsa a főzést. Várjon 3 percet, mielőtt óvatosan meghámozza őket.
Lépés 3 /9
Melegítse fel az olívaolajat egy magas fazékban közepes lángon. Párolja a sárgarépát és a csiperkegombát 4 percig.
Lépés 4 /9
Adja hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a szezámolajat. Keverje össze, és főzze további 2 percig.
Lépés 5 /9
Adja hozzá az erőlevest, a szójaszószt és a sriracha szószt. Csökkentse a hőmérsékletet, és hagyja lassú tűzön főni.
Lépés 6 /9
Ízesítse ízlés szerint szójaszósszal és srirachával (az ízletesség és a csípősség növeléséhez vagy csökkentéséhez).
Lépés 7 /9
Adja hozzá a spenótleveleket, és főzze további 2 percig, amíg össze nem esnek.
Lépés 8 /9
Adja hozzá a kínai tésztát, és főzze 3 percig, időnként kevergetve.
Lépés 9 /9
Tálalja tányérba. Szórja meg szezámmaggal, hagymaszeletekkel, és helyezze óvatosan a lágytojást a tetejére.