Fűszeres rizspuding
- Teljes idő 46 perc
- 10 perc
Előkészítés - 36 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
50 cl Kókusztej
160 g Kör alakú barna rizs
1 Alma
1 kan. Juharszirup
2 kan. Vaníliakivonat
0.5 kan. Őrölt gyömbér
1 kan. Őrölt fahéj
2 csip. Szerecsendió
1 csip. Szegfűszeg
1 csip. Só
20 g Mazsola
30 g Tört pisztácia
25 cl Növényi tej (szója, mandula stb.)
Előkészítés
Lépés 1 /6
Adja a kókusztejet, rizst, fűszereket és a sót a turmixgép keverőtáljába. Zárja le a fedelet, és állítsa be a „Turmix” program sebességét 2-esre 10 másodpercre. Indítsa el a programot.
Lépés 2 /6
Ezután állítsa be a „Darabos leves” programot 30 percre. Indítsa el a programot.
Lépés 3 /6
Hámozza meg és magozza ki az almát, majd vágja kis kockákra. Egy serpenyőben karamellizálja az almát juharsziruppal 8 percig, időnként megkeverve.
Lépés 4 /6
Adja hozzá a karamellizált almát, 250 ml növényi tejet és a mazsolát a turmixgép keverőtáljába. Zárja le a fedelet, és állítsa be a „Hő” programot 90°C-ra 5 percre. Indítsa el a programot.
Lépés 5 /6
Ezután állítsa be a „Turmix” programot 1-es sebességre 10 másodpercre. Indítsa el a programot.
Lépés 6 /6
Tálalja kis ramekin edénykékben, és szórja meg pisztáciával. Melegen vagy hidegen tálalja.