Krémes tojásos ramen tészta
- Teljes idő 35 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
2 Adag ramen tészta
2 kan. Habtejszín
6 kan. Reszelt parmezán
2 Tojás
2 kan. Vaj
3 kan. Miso (ha nincs miso paszta, használhatja a ramen tésztához általában mellékelt instant levesport is)
2 kan. Konzerv kukorica
Só és bors
Opcionális:
1 csip. Chilipehely
1 szegf.
1 Hagyma
Tartozékok
Nyeles lábas
Előkészítés
Lépés 1 /9
Főzze meg a ramen tésztát a Multipotban. Szűrje le a tésztát, és tegye félre.
Lépés 2 /9
Főzzön lágy tojást 6 percig a Multipotban. Öblítse le, és tegye félre.
Lépés 3 /9
Szeletelje fel a hagymát, és aprítsa fel a fokhagymát, ha szeretne hozzáadni.
Lépés 4 /9
Olvassza meg a vajat közepes lángon a Multipotban, adja hozzá a kukoricát (és az aprított fokhagymát, opcionálisan), majd keverje 1-2 percig.
Lépés 5 /9
Öntsön bele 2 csésze vizet, és forralja fel.
Lépés 6 /9
Csökkentse a hőt alacsony fokozatra, adja hozzá a habtejszínt és a miso pasztát. Keverje hozzá a reszelt parmezánt, és adjaig keverje, amíg a szósz sima és krémes lesz.
Lépés 7 /9
Ízesítse a krémes ramen tésztát sóval és borssal (és egy csipet chilipehellyel, opcionálisan).
Lépés 8 /9
Ossza szét a ramen tésztát két tálba, öntse rájuk a ramen levest, és szórja meg a felszeletelt hagymával (opcionálisan).
Lépés 9 /9
Hámozza meg a tojásokat, vágja félbe, és helyezze őket a ramen tetejére.