Fűszeres zöldséges kuszkusz
- Teljes idő 55 perc
- 10 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
6 Nagy salottahagyma
10 Szivárványszínű sárgarépa
200 g Pézsmatök
4 Fehérrépa
2 Kandírozott citrom
2 Fahéjrudak
2 Csillagánizs
1 kan. Őrölt gyömbér
0.5 kan. Kurkuma
0.5 kan. Chilipehely
0.5 kan. Cayenne-i paprika
1 kan. Tengeri só
6 cl Olívaolaj
40 cl Forró zöldségleves alaplé
12 Sárgabarack
150 g Csicseriborsó
Petrezselyem
Köret javaslatok:
Búzadara
Koriander
Lime
Harissa
Tartozékok
Fazék/lábas
Előkészítés
Lépés 1 /7
Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra.
Lépés 2 /7
Hámozza meg a salottahagymát, és tartsa egészben. Hámozza meg a sárgarépát, és vágja ferdén szeletekre. A pézsmatököt vágja kockákra. Hámozza meg és negyedelje a fehérrépát. A kandírozott citromokat vágja félbe.
Lépés 3 /7
A magas fazékba tegye bele a salottahagymát, sárgarépát, pézsmatököt, fehérrépát, kandírozott citromot, adja hozzá az összes fűszert, az olívaolajat, és keverje össze. Öntse fel forró zöldségleves levével.
Lépés 4 /7
Főzze fedő alatt 15 percig.
Lépés 5 /7
Ezután adja hozzá a sárgabarackot és a csicseriborsót, majd főzze további 30 percig.
Lépés 6 /7
Ez idő alatt készítse el a kuszkuszt.
Lépés 7 /7
Tálalja a zöldséges kuszkuszt egy kevés korianderrel megszórva, facsarjon rá néhány csepp lime levét, és adjon egy kis harissát a leveshez a plusz fűszeresség érdekében.