Spenót és quinoa golyók
- Teljes idő 32 perc
- 20 perc
Előkészítés - 12 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 Újhagyma
200 g Főtt lencse
250 g Főtt quinoa
30 g Zsemlemorzsa
50 g Főtt, préselt és apróra vágott spenót
1 kan. Olívaolaj
50 g Parmezán sajt
2 Tojás
0.5 kan. Édes chili paprika
1 kan. Kurkuma
1 kan. Ras el-hanout
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /6
Turmixgépben pépesítsük le az újhagymát a főtt lencsével. Öntsük egy nagy tálba, és adjuk hozzá az összes hozzávalót.
Lépés 2 /6
Turmixoljuk sima pasztává és ízlés szerint fűszerezzük.
Lépés 3 /6
Kézzel vagy két kanállal formázzunk a keverékből szabályos golyókat.
Lépés 4 /6
Tegyük be a golyók felét a készülékbe. Indítsuk el a sütési folyamatot.
Lépés 5 /6
Miután megsültek a golyók, a maradék golyókból egy második adagot is süthetünk.
Lépés 6 /6
Azonnal tálaljuk joghurtos mártással.
