Spenót és besamel lasagne
- Teljes idő 1 óra 25 perc
- 20 perc
Előkészítés - 1 óra 5 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
750 g Friss spenót
60 g Vaj
Só, bors
50 g Liszt
60 cl Tej
80 g Reszelt sajt
8 levél Lasagne
30 g Fenyőmag
30 g Reszelt parmezán
Tartozékok
Fazék/lábas Nyeles lábas
Előkészítés
Lépés 1 /5
Távolítsa el a spenót szárát. Mossa meg, szárítsa meg, és durván aprítsa fel a leveleket. Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.
Lépés 2 /5
Olvassza meg a vaj egyharmadát az edényben, majd adja hozzá a spenótot. Ízesítse sóval és borssal, majd hagyja 15 percig főni. Szűrje le és tegye félre.
Lépés 3 /5
Egy kis lábasban keverje össze a lisztet és a tejet sóval és borssal. Ha az összetevők összeálltak, adja hozzá a maradék vajat kis kockánként. Amikor a besamel szósz besűrűsödik (kb. 5 perc), adja hozzá a reszelt sajtot és keverje el.
Lépés 4 /5
Tegyen egy nagy kanál besamelt egy sütőtál aljára, és terítse szét. Fedd le a tál teljes alját lasagne lapokkal. Adja hozzá egyharmad spenótot és néhány fenyőmagot. Borítsa be besamellel. Ismételje meg ezt még kétszer, és végül egy utolsó réteg lasagne lapokkal zárja. Ossza el a maradék besamel szószt a tetején. Szórja meg parmezánnal és a maradék fenyőmaggal.
Lépés 5 /5
Süsse a sütőben 45 percig. Ha a lasagne túl barnára sülne, fedje le alufóliával.