Palacsinta sonkával és parmezános besamellel
- Teljes idő 1 óra 15 perc
- 30 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
8 szelet Sonka
105 g Vaj
105 g Liszt
750 ml Teljes tej
75 g Reszelt parmezán
10 ml Olívaolaj
30 g Vaj
10 g Vaj
400 g Tésztaliszt
4 Tojás
10 g Cukor
270 ml Tej
530 ml Tej
2 csip. Csipet só
1 kan. Olaj
Tartozékok
Flex habverő
Előkészítés
Lépés 1 /13
Kezdje a palacsintatésztával. Vágja fel a vajat, és olvassza meg a mikrohullámú sütőben 15-30 másodpercig.
Lépés 2 /13
A gép táljába adja hozzá a lisztet, a tojásokat, az olvasztott vajat, a cukrot és az első adag tejet. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 3 /13
Mérje ki a második adag tejet egy külön tálba.
Lépés 4 /13
Kaparja le a tál oldalát, majd nyomja meg a „Start” gombot. Adja hozzá lassan a második adag tejet a fedélen lévő nyíláson keresztül.
Lépés 5 /13
Hagyja pihenni 1 órát a hűtőszekrényben.
Lépés 6 /13
Kenjen ki egy palacsinta- vagy crêpe serpenyőt egy kevés olajjal átitatott papírtörlővel. Melegítse fel a serpenyőt közepes lángon, majd kanalazza bele a tésztát. Süsse 1 percig az egyik oldalon, majd fordítsa meg a crêpe-et, és süsse 30 másodpercig a másik oldalon.
Lépés 7 /13
Vágja félbe a sonkaszeleteket. Tegye félre.
Lépés 8 /13
Egy serpenyőben olvassza meg a vajat. Adja hozzá a lisztet, és főzze néhány percig, amíg habos nem lesz.
Lépés 9 /13
Fokozatosan adja hozzá a tejet, és alacsony hőfokon keverje habverővel.
Lépés 10 /13
Adja hozzá a parmezánt. Keverje össze. Tegye félre.
Lépés 11 /13
Helyezze a palacsintát a tiszta munkafelületre, fedje be a besamel mártással, és terítse rá a sonkát. Kezdje el feltekerni, majd hajtsa be a széleket, és fejezze be a feltekerést. Tegye félre egy tányérra.
Lépés 12 /13
Egy forró serpenyőbe öntse bele az olívaolajat, a palacsintát a szegéllyel lefelé helyezze először. Pirítsa meg a palacsintákat, fordítsa meg őket, és tegye bele a vajat. Locsolja meg.
Lépés 13 /13
Azonnal tálalja.
