VÖRÖS LENCSE MÁRTOGATÓS
- Teljes idő 21 perc
- 5 perc
Előkészítés - 16 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (3)
Összetevők
2 személy
100 g Főtt vörös lencse (kb. 50 g nyers lencse)
0.5 szegf. Fokhagyma
1 kan. Citromlé
1 kan. Tahini (szezámpaszta)
20 g Kesudió
2 kan. Olívaolaj
3 kan. Víz
Só és bors
Tartozékok
Utazó palack 400 ml Utazó palack 700 ml
Előkészítés
Lépés 1 /4
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /4
Ha még nem tette meg, főzze meg a lencsét: öblítse le hideg vízben, hogy eltávolítsa a felesleges keményítőt. Tegye a leöblített lencsét és a vizet egy lábasba (két rész víz és egy rész lencse). Forralja fel. Csökkentse a hőfokot közepesen alacsonyra, és párolja a lencsét a csomagoláson feltüntetett főzési időnek megfelelően, amíg meg nem puhul és át nem főtt. Szűrje le a főtt lencsét. Hagyja kihűlni.
Lépés 3 /4
Öntse bele az összes hozzávalót, kezdve a főtt és lecsöpögtetett vörös lencsével. Csavarja a pengéket az OTG palackra, majd rögzítse az alaphoz. Keverje össze!
Lépés 4 /4
A fűszerezést és a citromlevet ízlés szerint határozza meg.