Kurkuma és vörös lencse indiai rizs
- Teljes idő 50 perc
- 20 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
100 g Hagyma
2 szegf. Fokhagyma
200 g Sárgarépa
20 g Friss gyömbér
1 kan. Olívaolaj
1 kan. Mustármag
0.5 kan. Kurkuma por
Só, bors
150 g Basmati rizs
100 g Vörös lencse
70 cl Zöldség alaplé
Előkészítés
Lépés 1 /5
Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. A sárgarépát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, majd vágjuk fel a friss gyömbért.
Lépés 2 /5
Közepes lángon melegítsük fel a serpenyőt, és várjuk meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítjuk a hozzávalókat. Öntsük bele az olajat, és pirítsuk a hagymát 5 percig.
Lépés 3 /5
Adjuk hozzá a fokhagymát, a sárgarépát, a mustármagot, a kurkumát, a gyömbért, a sót és a borsot. Főzzük 5 percen át.
Lépés 4 /5
Adjuk hozzá a rizst, a lencsét és az alaplevet. Főzzük 20 percig, amíg a rizs és a lencse megfő.
Lépés 5 /5
Jól keverjük össze és tálaljuk.