Vörös lencsés pizzatészta
- Teljes idő 25 perc
- 5 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
300 g Vörös lencse
40 cl Rizstej
0.5 kan. Curry por
2 szegf. Fokhagyma
1 kan. Szódabikarbóna
1 kan. Almaecet
0.5 kan. Finom só
1 kan. Oregánó
1 kan. Szárított bazsalikom
1 kan. Szárított majoranna
1 kan. Olívaolaj
Paradicsomszósz
Vöröshagyma
Gomba
Kecskesajt
Petrezselyem
Előkészítés
Lépés 1 /7
Öblítse le a vörös lencsét, majd csepegtesse le. Hámozza meg a fokhagymát, és távolítsa el a csírát.
Lépés 2 /7
Tegye az összes hozzávalót a turmixgép táljába. Csukja le a fedőt, és turmixolja 1 percig, fokozatosan növelve a sebességet.
Lépés 3 /7
Spatulával kaparja le a tál oldalát. Csukja le a fedőt, és turmixolja 1 percig közepes sebességen.
Lépés 4 /7
Egy előmelegített 20 cm-es tapadásmentes serpenyőben oszlassa el a keverék negyedét a serpenyő teljes felületén. Közepes lángon süsse 3 percig, majd fordítsa meg a tésztát, és süsse további 2 percig. Tegye félre.
Lépés 5 /7
Ismételje meg ezt a lépést még háromszor, hogy 4 pizzát kapjon jó kérges alappal.
Lépés 6 /7
Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.
Lépés 7 /7
Díszítse az alapokat, és süsse 8 percig.


