Hagymás mártogatós
- Teljes idő 30 perc
- 10 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
3 Sárga hagyma
15 g Vaj
1 szegf. Fokhagyma
250 g Görög joghurt
2 kan. Aprított metélőhagyma
2 kan. Worcester szósz
2 csip. Szárított kakukkfű
1 kan. Finom só
0.5 kan. Zúzott bors
1 Nagy burgonya (Bintje)
1 Édesburgonya
25 cl Sütőolaj
Előkészítés
Lépés 1 /6
Hámozza meg és vágja apró darabokra a vöröshagymát. Hámozza meg a fokhagymát, távolítsa el a magját, majd vágja 4 darabra.
Lépés 2 /6
Tegye a hagymadarabokat, fokhagymát és vajat a turmixgép táljába. Állítsa be a programot KEVERÉS funkcióra 20 percre. Indítsa el a programot.
Lépés 3 /6
Hagyja, hogy a hagymakeverék szobahőmérsékletűre hűljön.
Lépés 4 /6
Egy kevés hagymát tegyen félre a díszítéshez. Adja hozzá a többi hozzávalót. Csukja le a fedőt, és állítsa be a programot TURMIX sebesség 5-re 15 másodpercig. Indítsa el a programot.
Lépés 5 /6
Tegye egy tálba, és szórja meg metélőhagyma gallyakkal és vörös halikrával.
Lépés 6 /6
Mossa meg és hámozza meg a burgonyát és az édesburgonyát. Vágja vékony szeletekre, majd süteményszaggatóval formáljon belőlük csillagokat. Szárítsa meg őket egy ruhában. Melegítsen fel egy serpenyőt. Kis adagokban süsse a csillagokat, amíg egy kis színt nem kapnak. Papírtörlőre csepegtesse le őket.

