Kétszínű kávé és csokoládé panna cotta
- Teljes idő 3 óra 28 perc
- 20 perc
Előkészítés - 48 perc
Főzés - 2 óra 20 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (3)
Összetevők
8 személy
100 cl Habtejszín
10 cl Teljes tej
50 g Finomkristályos cukor
6 g Agar-agar
8 g Instant kávé
150 g Étcsokoládé
10 g Keserű kakaópor
Előkészítés
Lépés 1 /9
Ebből a receptből körülbelül 8 panna cotta készíthető.
Lépés 2 /9
Öntse a tejszínt, a tejet, a cukrot és az agar-agart egy lábasba. Kis lángon forralja fel, 1 percig spatulával kevergetve.
Lépés 3 /9
Öntse a folyadékot a turmixgép táljába. Zárja le a fedelet, és keverje minimális sebességen 1 percig.
Lépés 4 /9
Öntse a keverék felét egy edénybe a csokoládé réteghez. Tegye félre, amíg elkészíti a kávés réteget.
Lépés 5 /9
A másik felét hagyja a keverőtálban, és adja hozzá az instant kávét. Zárja le a fedelet, és 30 másodpercig keverje minimális sebességen.
Lépés 6 /9
Öntse a keveréket a formákba, félig megtöltve azokat, és hagyja a kávés réteget 20 percig hűlni a hűtőben.
Lépés 7 /9
A tál elmosása nélkül adja hozzá a keverék másik felét az apróra vágott csokoládéval és a kakaóval.
Lépés 8 /9
Zárja le a fedelet, és keverje minimális sebességen 1 percig.
Lépés 9 /9
Óvatosan öntse a kávét a panna cotta tetejére, és tálalás előtt tegye a formákat 2 órára a hűtőbe.