Whiskey-ben pácolt steak
- Teljes idő 25 perc
- 10 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
0.5 csész. almalé vagy almabor
75 ml whiskey
75 ml juharszirup
2 kan. Dijoni mustár
1 kan. Worcester-szósz
1 vöröshagyma, aprított
4 szegf. fokhagyma
2 szál. rozmaring
1 hátszínsteak
0.5 kan. só és bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Habarja össze az almalevet a whiskey-vel, a juharsziruppal, a mustárral és a Worcester-szósszal. Keverje bele a vöröshagymát, a fokhagymát és a rozmaringot.
Lépés 2 /7
Tegye a steaket egy zárható műanyagtasakba és öntse bele a whiskey-s keveréket. Tegye be a hűtőbe pácolódni legalább 4 órára vagy akár 24 órára.
Lépés 3 /7
Vegye ki a steaket a pácból, rázza le róla a felesleges pácot, majd a maradék pácot öntse bele egy lábasba és tegye félre. A steak mindkét oldalát fűszerezze sóval és borssal.
Lépés 4 /7
Ha az OptiGrill nincs csatlakoztatva: - Kapcsolja be a grillsütőt - Válassza a Vörös hús programot, majd nyomja meg az OK gombot Ha az OptiGrill csatlakoztatva van: - Szabja személyre sütési preferenciáit a lépés alján található linkre kattintva, majd nyomja meg az OK gombot az OptiGrillen. Ezt követően folytassa a receptet: Vékonyan fújja be a sütőlapot sütőspray-vel. Ha a lila jelzőfény már nem villog, helyezze a steakeket a grillsütőre és csukja le a fedőt. Süsse addig, amíg a jelzőfény át nem vált a kívánt fokozatra: sárgára, ha véresen, narancssárgára, ha közepesen átsülten vagy pirosra, ha jól átsülten szeretné elkészíteni a húst.
Lépés 5 /7
Tegye át a steaket egy vágódeszkára és fedje le alufóliával. Hagyja 5 percig hűlni, mielőtt felszeletelné.
Lépés 6 /7
Eközben közepes lángon forralja fel a megmaradt pácot. Ezután kis lángon hagyja bugyogni 10-12 percig vagy amíg a pác 1/4 pohárnyira (50 ml) össze nem sűrűsödik és karamell színű nem lesz. Szűrje le a szószt és a szilárd darabokat dobja ki.
Lépés 7 /7
Hintse meg a steaket a whiskey-szósszal és tálalja.