Karfiol steak és sárgarépa-szalonna
- Teljes idő 1 óra 43 perc
- 33 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 Nagy fej karfiol
7 cl Olívaolaj
2 Citromok
2 szegf. Finomra vágott fokhagyma
1 kan. Méz
Só, bors
4 cl Szójaszósz
1 kan. Juharszirup
1 kan. Tahini
0.5 kan. Paprika
1 kan. Fokhagyma por
3 Sárgarépa
1 csip. Chilipor
15 g Apróra vágott friss petrezselyem
Tartozékok
Elválasztó Grill
Előkészítés
Lépés 1 /7
Távolítsa el a karfiol leveleket. Vágja le a szárát, hogy a karfiol vágódeszkára helyezéséhez lapos alapot kapjon. Egy nagy, jól kihegyezett késsel vágja kb. 2 cm vastag szeletekre.
Lépés 2 /7
Egy kis tálban keverje össze az olívaolajat, a citrom héját és levét, a fokhagymát és a mézet. A karfiolszeletek egyik oldalát kenje meg olívaolajjal és a citrommártással. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 3 /7
Egy nagy tálban keverje össze a szójaszószt, az olívaolajat, a juharszirupot, a tahinit, a paprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot.
Lépés 4 /7
Hámozza meg a sárgarépát. Hámozóval aprítsa fel a sárgarépát felülről lefelé, hogy szalonnaszelet nagyságú csíkokat kapjon.
Lépés 5 /7
Tegye a répacsíkokat a tálba, és pácolja legalább 30 percig.
Lépés 6 /7
Helyezze be a grilltányért és az elválasztót a készülékbe. Kattintson a Szinkronizálás gombra, és válassza a VEGETABLES üzemmódot a P1 programhoz. P2 esetében válassza a MEAT üzemmódot. Először tegye a steakek felét az elválasztó egyik oldalára, és kezdje el sütni. Amikor az időzítő megszólal, fordítsa meg a steakeket, és a másik oldalukat is kenje meg a mártással. Helyezze a répacsíkokat az elválasztó másik oldalára, és folytassa a sütést.
Lépés 7 /7
Ha kész, ismételje meg az eljárást második adaggal. A sült steakeket szórja meg chilivel és apróra vágott friss petrezselyemmel. Tálalja a „szalonnaszeletekkel”.