Sült kukoricás saláta
- Teljes idő 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
A kukoricasalátához:
6 Kukoricatortillák
2 kan. Olívaolaj
2 kan. Szárított oregánó
250 g Rukkola
10 Retkek
250 g Szeder
2 Avokádók
3 Újhagymák
Az öntethez:
5 kan. Lime-lé
2 kan. Olívaolaj
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Öntsön a kukoricára olívaolajat és szórja meg oregánóval. Mossa meg a retket és vágja fel vékony szeletekre. Hámozza meg az avokádókat, magozza ki és kockázza fel őket. Mossa meg és aprítsa fel az újhagymát. Egy kis tálban keverje össze a lime-lét az olívaolajjal. Ízesítse sóval és borssal. Egy nagy tálban keverje össze a rukkolát, a retekszeleteket, a szedret, az avokádót, az újhagymát és a vinaigrette-et.
Lépés 2 /7
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 180°C-on 20 percre. Tegye a kukoricacsövet az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 180°C-on 24 percre. Tegye a csöves kukoricát a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 3 /7
Nyomja meg a SZINKRON gombot. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 4 /7
A sütési idő felénél forgassa meg a csöves kukoricákat.
Lépés 5 /7
Ellenőrizze, hogy a kukoricák jól átsültek-e, szükség esetén süsse őket még pár percig.
Lépés 6 /7
Hagyja a csöveket kicsit hűlni, hogy meg lehessen fogni őket. Vágja le a kukoricát a csőről és adja hozzá a salátához.
Lépés 7 /7
Tálalhatja például leveles tésztából készült tekerccsel.