Édesburgonya-saláta
- Teljes idő 50 perc
- 20 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
Az édesburgonyához:
1.2 kg Édesburgonya
3 kan. Olívaolaj
2 kan. Juharszirup
Só, bors
A salátához:
400 g Fodros kel
2 Alma
45 g Pirított pekándió
45 g Tőzegáfonya
100 g Morzsolt kecskesajt
Az öntethez:
6 kan. Almaecet
3 kan. Juharszirup
2 kan. Dijoni mustár
1 szegf. Aprított fokhagyma
4 cl Olívaolaj
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /4
Mossa le és hámozza meg az édesburgonyákat. Kockázza fel őket. Egy nagy tálban keverje össze az édesburgonya-kockákat az olívaolajjal és a juharsziruppal. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 2 /4
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 180°C-on 30 percre. Tegyen 750 g édesburgonyát az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 180°C-on 30 percre. Tegyen 450 g édesburgonyát a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 3 /4
Készítse el a salátaöntetet. Egy csőrös tálban keverje össze az almaecetet, a juharszirupot, a mustárt, a fokhagymát és az olívaolajat. Vágja fel a fodros kelt. Mossa meg az almákat, magozza ki és vágja fel nagy szeletekre.
Lépés 4 /4
Egy nagy tálban keverje össze a fodros kelt az almaszeletekkel, a pekándióval, a tőzegáfonyával és a sajttal. Adja hozzá a vinaigrette-et és keverje össze. Adja hozzá az édesburgonyát a salátához és tálalja például grillezett sertésoldalassal.