Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Édesburgonya-saláta

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 50 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    30 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

8 személy

  • Az édesburgonyához:

  • 1.2 kg Édesburgonya

  • 3 kan. Olívaolaj

  • 2 kan. Juharszirup

  • Só, bors

  • A salátához:

  • 400 g Fodros kel

  • 2 Alma

  • 45 g Pirított pekándió

  • 45 g Tőzegáfonya

  • 100 g Morzsolt kecskesajt

  • Az öntethez:

  • 6 kan. Almaecet

  • 3 kan. Juharszirup

  • 2 kan. Dijoni mustár

  • 1 szegf. Aprított fokhagyma

  • 4 cl Olívaolaj

  • Só, bors

Előkészítés

Lépés 1 /4

Mossa le és hámozza meg az édesburgonyákat. Kockázza fel őket. Egy nagy tálban keverje össze az édesburgonya-kockákat az olívaolajjal és a juharsziruppal. Ízesítse sóval és borssal.

  • 1.2kg Édesburgonya
  • 3kan. Olívaolaj
  • 2kan. Juharszirup
  • Só, bors

Lépés 2 /4

Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 180°C-on 30 percre. Tegyen 750 g édesburgonyát az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 180°C-on 30 percre. Tegyen 450 g édesburgonyát a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.

Lépés 3 /4

Készítse el a salátaöntetet. Egy csőrös tálban keverje össze az almaecetet, a juharszirupot, a mustárt, a fokhagymát és az olívaolajat. Vágja fel a fodros kelt. Mossa meg az almákat, magozza ki és vágja fel nagy szeletekre.

  • 400g Fodros kel
  • 2 Alma
  • 6kan. Almaecet
  • 3kan. Juharszirup
  • 2kan. Dijoni mustár
  • 1szegf. Aprított fokhagyma
  • 4cl Olívaolaj
  • Só, bors

Lépés 4 /4

Egy nagy tálban keverje össze a fodros kelt az almaszeletekkel, a pekándióval, a tőzegáfonyával és a sajttal. Adja hozzá a vinaigrette-et és keverje össze. Adja hozzá az édesburgonyát a salátához és tálalja például grillezett sertésoldalassal.

  • 45g Pirított pekándió
  • 45g Tőzegáfonya
  • 100g Morzsolt kecskesajt