Grillezett nyári zöldségek burratával
- Teljes idő 30 perc
- 10 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
375 g Padlizsán (kb. 1 db)
325 g Cukkini (kb. 1 nagy)
325 g Pirospaprika (kb. 1 db)
400 g Roma paradicsomok (kb. 2 db)
2 szegf. Fokhagyma
1.5 kan. Balzsamecet
3 kan. Olívaolaj
Só, bors
4 szál. Kakukkfű
3 Burrata
1 csok. Bazsalikom
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /6
Mossa meg a padlizsánt és a cukkinit, szeletelje fel a padlizsánt. Vágja hosszában kettőbe a cukkinit. A cukkinifeleket vágja újra hosszában kettőbe, majd széltében is felezze el őket.
Lépés 2 /6
Mossa meg és magozza ki a paprikákat, majd vágja őket 8 darabba. Mossa meg és vágja a paradicsomokat 4 darabba.
Lépés 3 /6
Állítsa az Optigrillt 180°C-ra. Tegye az XL-es tepsitartozékba először a paradicsomdarabokat, majd a cukkinidarabokat, végül az egész tetejére a paprikákat.
Lépés 4 /6
Hámozza meg és zúzza össze a fokhagymagerezdeket. Keverje hozzá a balzsamecetet, az olívaolajat, a sót és a borsot. A keveréket öntse a zöldségekre és szórja meg a kakukkfűszálakkal.
Lépés 5 /6
Bekapcsolás előtt helyezze az XL-es tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Amint az előmelegítés befejeződött, süsse 20 percig.
Lépés 6 /6
Tálalja a zöldségeket melegen burratával és bazsalikomlevelekkel.