Fésűkagyló grillezett édesköményes-céklás salátával
- Teljes idő 42 perc
- 15 perc
Előkészítés - 27 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 Nagy narancs
1 Nagy citrom
2 kan. Méz
3 kan. Olívaolaj
Só, bors
16 db Fésűkagylók (kb. 350 g héj nélkül)
350 g Édeskömény (kb. 1)
450 g Előfőzött, hámozott cékla (kb. 2 nagy)
10 cl Víz
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /7
Reszelje le a narancs és a citromhéját, majd facsarja ki a levüket. Öntse a levüket és a reszelt héjakat egy nagy tálba. Adja hozzá a mézet, az olívaolajat, a sót és a borsot, majd keverje őket össze.
Lépés 2 /7
Tegye a fésűkagylókat egy kis tálba, adjon hozzájuk 4 evőkanállal a citrusos vinaigrette-ből és tegye be a hűtőbe pácolódni, amíg elkészíti a többi hozzávalót.
Lépés 3 /7
Mossa meg az édesköményt és vágja 0,5 cm vastag szeletekre. Tegye félre. Darabolja fel a céklát 0,5 cm-es szeletekre és tegye a tepsitartozékba, kanalazzon rá 6 evőkanálnyit a citrusos vinaigrette-ből és öntse rá a vizet.
Lépés 4 /7
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, grillezze a céklaszeleteket 5 percig. Sütés közben egyszer fordítsa meg őket.
Lépés 5 /7
Állítsa az OptiGrillt Komplett fogás üzemmódba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Tegye az édesköményszeleteket a grill-lapra (csak két körben tudja majd mindet meggrillezni), és süsse őket oldalanként 5-5 percig.
Lépés 6 /7
Tegye a meggrillezett édesköményszeleteket egy tányérba és tegye a helyükre a fésűkagylókat a grill-lapra és süsse őket 7 percig, félidőnél egyszer fordítsa meg őket. Adjon egy kis vizet a céklához, ha túlságosan karamellizálódni kezdene.
Lépés 7 /7
Adja hozzá a céklaszeleteket és a fésűkagylókat a tányérhoz, amelyben már benne van az édeskömény, és öntse le őket a maradék citrusos vinaigrette-tel. Tálalja melegen.