Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Fésűkagyló grillezett édesköményes-céklás salátával

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 42 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    27 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 1 Nagy narancs

  • 1 Nagy citrom

  • 2 kan. Méz

  • 3 kan. Olívaolaj

  • Só, bors

  • 16 db Fésűkagylók (kb. 350 g héj nélkül)

  • 350 g Édeskömény (kb. 1)

  • 450 g Előfőzött, hámozott cékla (kb. 2 nagy)

  • 10 cl Víz

Tartozékok

  • Sütőlemez XL
    Sütőlemez XL
  • Sütőlemez
    Sütőlemez

Előkészítés

Lépés 1 /7

Reszelje le a narancs és a citromhéját, majd facsarja ki a levüket. Öntse a levüket és a reszelt héjakat egy nagy tálba. Adja hozzá a mézet, az olívaolajat, a sót és a borsot, majd keverje őket össze.

  • 1 Nagy narancs
  • 1 Nagy citrom
  • 2kan. Méz
  • 3kan. Olívaolaj
  • Só, bors

Lépés 2 /7

Tegye a fésűkagylókat egy kis tálba, adjon hozzájuk 4 evőkanállal a citrusos vinaigrette-ből és tegye be a hűtőbe pácolódni, amíg elkészíti a többi hozzávalót.

  • 16db Fésűkagylók (kb. 350 g héj nélkül)

Lépés 3 /7

Mossa meg az édesköményt és vágja 0,5 cm vastag szeletekre. Tegye félre. Darabolja fel a céklát 0,5 cm-es szeletekre és tegye a tepsitartozékba, kanalazzon rá 6 evőkanálnyit a citrusos vinaigrette-ből és öntse rá a vizet.

  • 350g Édeskömény (kb. 1)
  • 450g Előfőzött, hámozott cékla (kb. 2 nagy)

Lépés 4 /7

Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, grillezze a céklaszeleteket 5 percig. Sütés közben egyszer fordítsa meg őket.

  • Sütőlemez XL

Lépés 5 /7

Állítsa az OptiGrillt Komplett fogás üzemmódba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Tegye az édesköményszeleteket a grill-lapra (csak két körben tudja majd mindet meggrillezni), és süsse őket oldalanként 5-5 percig.

Lépés 6 /7

Tegye a meggrillezett édesköményszeleteket egy tányérba és tegye a helyükre a fésűkagylókat a grill-lapra és süsse őket 7 percig, félidőnél egyszer fordítsa meg őket. Adjon egy kis vizet a céklához, ha túlságosan karamellizálódni kezdene.

  • 10cl Víz

Lépés 7 /7

Adja hozzá a céklaszeleteket és a fésűkagylókat a tányérhoz, amelyben már benne van az édeskömény, és öntse le őket a maradék citrusos vinaigrette-tel. Tálalja melegen.