Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Grillezett tintahalas saláta citrommal és kapribogyóval

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 20 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    0 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 500 g tintahal

  • 1 db citrom

  • 5 kan. olívaolaj

  • 25 g kapribogyók

  • 1 db lilahagyma

  • 125 g rukkola

  • 150 g Pirospaprika

  • 125 g borsó

  • bors

Előkészítés

Lépés 1 /4

Mossa meg és szárítsa meg a tintahal törzsét és csápjait. Vágja fel és szétnyitva fektesse a vágódeszkára úgy, hogy a feje felfelé nézzen. Egy késsel rácsosan vagdossa be a tintahalat. Majd vágja 5-6 cm-es darabokra és a csápjait is vágja hasonló méretű darabokra.

  • 500g tintahal

Lépés 2 /4

Keverje össze az olívaolajat és a citromlevet, a kapribogyókat és az apróra szelt lilahagyma felét. Forgassa bele a vinaigrette negyedébe a tintahalat, majd ízesítse sóval és borssal.

  • 1db citrom
  • 5kan. olívaolaj
  • 25g kapribogyók
  • 1db lilahagyma
  • bors

Lépés 3 /4

Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Tenger gyümölcsei programot, majd nyomja meg az OK gombot. Miután a grill felforrósodott, helyezze a tintahalat a grillre (lehet, hogy több körben tudja csak mindet meggrillezni), majd csukja le a grillt. Grillezze addig, amíg a kijelzőn meg nem jelenik a „közepesen átsült” felirat vagy a jelzőfény narancssárgára nem vált.

Lépés 4 /4

Keverje össze a grillezett tintahalat a megmaradt vinaigrette-tel, a maradék szeletelt lilahagymával, a grillezett paprikacsíkokkal és a főtt borsóval. Tálalja rukkolával.

  • 125g rukkola
  • 150g Pirospaprika
  • 125g borsó