Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Csokoládés Pavlova torta

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 3 óra 57 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    3 óra 37 perc
  • Hűtés
    0 perc

Kompatibilis készülékek (1)

Összetevők

8 személy

  • 6 Tojásfehérje

  • 250 g Finomszemcsés kristálycukor

  • 80 g Porcukor

  • 5 g Keserű kakaó

  • 200 g Málnalekvár

  • 10 g Keserű kakaó

  • 15 g Kókuszreszelék

  • Ehető karácsonyi dekorációk

  • 200 g 30 % zsírtartalmú tejszín

  • 250 g Mascarpone

  • 50 g Reszelt kókusz

  • 40 g Finomszemcsés kristálycukor

Tartozékok

  • Flex habverő
    Flex habverő

Előkészítés

Lépés 1 /9

Öntse a tojásfehérjéket a habverős keverőgép táljába. Nyomja meg a Start gombot.

  • 6 Tojásfehérje

Lépés 2 /9

Fokozatosan adja hozzá a cukrot a tálhoz, majd adja hozzá a porcukrot is. Nyomja meg a Start gombot. A habcsókkeverék készen áll.

  • 250g Finomszemcsés kristálycukor
  • 80g Porcukor

Lépés 3 /9

Melegítse elő a sütőt 100°C-ra.

Lépés 4 /9

A keveréket öntse egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ezután a spatulával formázzon egy 4 cm magas kört. Szórja meg kakaóval. Süsse 3 óra 30 percig. Ha szükséges, süsse tovább.

  • 5g Keserű kakaó

Lépés 5 /9

Főzze a lekvárt egy lábasban 2 percig, majd keverje meg egy spatulával, és forralja fel. Tegye át a lekvárt egy tálba, és hűtse le a hűtőben.

  • 200g Málnalekvár

Lépés 6 /9

Tegye a kókuszreszeléket és a cukrot a serpenyőbe, és alacsony lángon főzze. Folyamatosan kevergetve karamellizálja a kókuszos süteményeket. Vegye ki, és hagyja szobahőmérsékleten kihűlni.

  • 50g Reszelt kókusz
  • 40g Finomszemcsés kristálycukor

Lépés 7 /9

Öntse a tejszínt és a mascarponét a keverőtálba. Nyomja meg a Start gombot. A tejszínes krémnek kissé keménynek kell lennie. Vegye ki a Flex habverőt.

  • 200g 30 % zsírtartalmú tejszín
  • 250g Mascarpone

Lépés 8 /9

Öntse a karamellizált kókuszt egy turmixgép táljába. Jól keverje össze.

Lépés 9 /9

A Pavlova torta felső rétegének közepét kenje meg lekvárral, majd a hóréteg kialakításához kenjen rá tejszínhabot. Kakaóval, kókuszreszelékkel és ehető karácsonyi díszekkel díszítse.

  • 200g Málnalekvár
  • 10g Keserű kakaó
  • 15g Kókuszreszelék
  • Ehető karácsonyi dekorációk
  • 200g 30 % zsírtartalmú tejszín
  • 250g Mascarpone