Csokoládés Pavlova torta
- Teljes idő 3 óra 57 perc
- 20 perc
Előkészítés - 3 óra 37 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
8 személy
6 Tojásfehérje
250 g Finomszemcsés kristálycukor
80 g Porcukor
5 g Keserű kakaó
200 g Málnalekvár
10 g Keserű kakaó
15 g Kókuszreszelék
Ehető karácsonyi dekorációk
200 g 30 % zsírtartalmú tejszín
250 g Mascarpone
50 g Reszelt kókusz
40 g Finomszemcsés kristálycukor
Tartozékok
Flex habverő
Előkészítés
Lépés 1 /9
Öntse a tojásfehérjéket a habverős keverőgép táljába. Nyomja meg a Start gombot.
Lépés 2 /9
Fokozatosan adja hozzá a cukrot a tálhoz, majd adja hozzá a porcukrot is. Nyomja meg a Start gombot. A habcsókkeverék készen áll.
Lépés 3 /9
Melegítse elő a sütőt 100°C-ra.
Lépés 4 /9
A keveréket öntse egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ezután a spatulával formázzon egy 4 cm magas kört. Szórja meg kakaóval. Süsse 3 óra 30 percig. Ha szükséges, süsse tovább.
Lépés 5 /9
Főzze a lekvárt egy lábasban 2 percig, majd keverje meg egy spatulával, és forralja fel. Tegye át a lekvárt egy tálba, és hűtse le a hűtőben.
Lépés 6 /9
Tegye a kókuszreszeléket és a cukrot a serpenyőbe, és alacsony lángon főzze. Folyamatosan kevergetve karamellizálja a kókuszos süteményeket. Vegye ki, és hagyja szobahőmérsékleten kihűlni.
Lépés 7 /9
Öntse a tejszínt és a mascarponét a keverőtálba. Nyomja meg a Start gombot. A tejszínes krémnek kissé keménynek kell lennie. Vegye ki a Flex habverőt.
Lépés 8 /9
Öntse a karamellizált kókuszt egy turmixgép táljába. Jól keverje össze.
Lépés 9 /9
A Pavlova torta felső rétegének közepét kenje meg lekvárral, majd a hóréteg kialakításához kenjen rá tejszínhabot. Kakaóval, kókuszreszelékkel és ehető karácsonyi díszekkel díszítse.