Csokoládés csigák
- Teljes idő 4 óra 3 perc
- 1 óra
Előkészítés - 33 perc
Főzés - 2 óra 30 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
1 Génoise süteménytészta (12 főre)
1 Ganázs
1 Tejcsokoládé
15 g Vaj
20 g Finomszemcséjű porcukor
Előkészítés
Lépés 1 /13
Ehhez a recepthez két alapkészítményre lesz szüksége: piskótatésztára (12 személy) és ganázsra (6 személy). Mielőtt folytatná a receptet, ellenőrizze, elkészítette már? Ha nem, akkor térjen vissza az "Előfeltételek" blokkra, amelyet a fő recept képernyőn talál.
Lépés 2 /13
Ebből a receptből 8 csigát készíthet.
Lépés 3 /13
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
Lépés 4 /13
Egy 36 x 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben egy ferde spatula segítségével terítse el a génoise piskótatésztát.
Lépés 5 /13
Süsse a génoise piskótát 8 percig.
Lépés 6 /13
Azonnal vegye ki a génoise piskótát a tepsiből, és hűtse ki egy rácson, hogy ne száradjon ki.
Lépés 7 /13
Fordítsa a génoise piskótát sütőpapírra, és távolítsa el a kezdeti sütőpapírt. A még esztétikusabb végeredmény érdekében kenje meg a ganázst, miután a génoise piskótát másodszor is megfordította (a sima oldalára). Tegyen félre kb. 250 g ganázst, hogy a génoise piskótára is rákenhesse.
Lépés 8 /13
Mielőtt a tortát feltekerné, tegye a hűtőbe, amíg a ganázs kissé megkeményedik.
Lépés 9 /13
Tekerje fel a tortát a szélesség irányába, a szélétől 3 cm-re megállítva.
Lépés 10 /13
A tekercset 2 órára tegye hűtőbe, mielőtt felvágná a csigákat.
Lépés 11 /13
Ahhoz, hogy 8 egyforma méretű csigát kapjon, vágja félbe a tekercset, majd mindegyik felet vágja újra félbe, majd mindegyik negyedet újra vágja félbe.
Lépés 12 /13
Díszítse a 8 csigát úgy, hogy két négyzet tejcsokoládét tesz a szélére. Használja fel a maradék ganázst, hogy a helyükre tapassza őket.
Lépés 13 /13
Készítse el vajkrémet úgy, hogy a vajat és a porcukrot egy tálban összekeveri. A csigák szemét két pöttynyi vajkrémmel készítse el. Egy teáskanállal készítsen mélyedést a ganázsba, hogy megformázza a szájat. A kanál lekerekített része segíti a száj formázását. Egy kevés ganázsba mártott kés hegyét is használhatja a szemek pupilláinak elkészítéséhez. A díszítéshez használhat kúpot is.
