Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Csokoládés csigák

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 4 óra 3 perc
  • Előkészítés
    1 óra
  • Főzés
    33 perc
  • Hűtés
    2 óra 30 perc

Összetevők

8 személy

  • 1 Génoise süteménytészta (12 főre)

  • 1 Ganázs

  • 1 Tejcsokoládé

  • 15 g Vaj

  • 20 g Finomszemcséjű porcukor

Előkészítés

Lépés 1 /13

Ehhez a recepthez két alapkészítményre lesz szüksége: piskótatésztára (12 személy) és ganázsra (6 személy). Mielőtt folytatná a receptet, ellenőrizze, elkészítette már? Ha nem, akkor térjen vissza az "Előfeltételek" blokkra, amelyet a fő recept képernyőn talál.

  • 1 Génoise süteménytészta (12 főre)
  • 1 Ganázs

Lépés 2 /13

Ebből a receptből 8 csigát készíthet.

Lépés 3 /13

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.

Lépés 4 /13

Egy 36 x 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben egy ferde spatula segítségével terítse el a génoise piskótatésztát.

Lépés 5 /13

Süsse a génoise piskótát 8 percig.

Lépés 6 /13

Azonnal vegye ki a génoise piskótát a tepsiből, és hűtse ki egy rácson, hogy ne száradjon ki.

Lépés 7 /13

Fordítsa a génoise piskótát sütőpapírra, és távolítsa el a kezdeti sütőpapírt. A még esztétikusabb végeredmény érdekében kenje meg a ganázst, miután a génoise piskótát másodszor is megfordította (a sima oldalára). Tegyen félre kb. 250 g ganázst, hogy a génoise piskótára is rákenhesse.

Lépés 8 /13

Mielőtt a tortát feltekerné, tegye a hűtőbe, amíg a ganázs kissé megkeményedik.

Lépés 9 /13

Tekerje fel a tortát a szélesség irányába, a szélétől 3 cm-re megállítva.

Lépés 10 /13

A tekercset 2 órára tegye hűtőbe, mielőtt felvágná a csigákat.

Lépés 11 /13

Ahhoz, hogy 8 egyforma méretű csigát kapjon, vágja félbe a tekercset, majd mindegyik felet vágja újra félbe, majd mindegyik negyedet újra vágja félbe.

Lépés 12 /13

Díszítse a 8 csigát úgy, hogy két négyzet tejcsokoládét tesz a szélére. Használja fel a maradék ganázst, hogy a helyükre tapassza őket.

  • 1 Tejcsokoládé

Lépés 13 /13

Készítse el vajkrémet úgy, hogy a vajat és a porcukrot egy tálban összekeveri. A csigák szemét két pöttynyi vajkrémmel készítse el. Egy teáskanállal készítsen mélyedést a ganázsba, hogy megformázza a szájat. A kanál lekerekített része segíti a száj formázását. Egy kevés ganázsba mártott kés hegyét is használhatja a szemek pupilláinak elkészítéséhez. A díszítéshez használhat kúpot is.

  • 15g Vaj
  • 20g Finomszemcséjű porcukor