Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Csokoládés-diós lávatorta

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 55 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    40 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 135 g Étcsokoládé

  • 135 g Vaj

  • 100 g Kristálycukor

  • 3 Tojás

  • 50 g Liszt

  • 75 g Mogyoróliszt

  • 50 g Mandulaliszt

  • 1 kan. Sütőpor

Tartozékok

  • Fritőz kosár

Előkészítés

Lépés 1 /8

Készítsük elő a hozzávalókat.

  • 135g Étcsokoládé
  • 135g Vaj
  • 100g Kristálycukor
  • 3 Tojás
  • 50g Liszt
  • 75g Mogyoróliszt
  • 50g Mandulaliszt
  • 1kan. Sütőpor

Lépés 2 /8

Olvasszuk fel a csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőben.

  • 135g Étcsokoládé
  • 135g Vaj

Lépés 3 /8

Adjuk hozzá a cukrot és a tojást, és habverővel keverjük össze a hozzávalókat.

  • 100g Kristálycukor
  • 3 Tojás

Lépés 4 /8

Adjuk hozzá a lisztet, a mogyorót, a mandulát és a sütőport, majd keverjük simára.

  • 50g Liszt
  • 75g Mogyoróliszt
  • 50g Mandulaliszt
  • 1kan. Sütőpor

Lépés 5 /8

Egy 18 cm átmérőjű és 7 cm magas tortaformát kenjünk ki vajjal, és béleljük ki az alját sütőpapírral. Öntsük rá a keveréket.

Lépés 6 /8

Az edénybe töltsünk 40 cl vizet. Tegyük a formát a sütőkosárba.

  • Fritőz kosár

Lépés 7 /8

Főzés gőzsütőben.

  • Fritőz kosár

Lépés 8 /8

A meleg tortát fordítsuk ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.