Csokoládés-diós lávatorta
- Teljes idő 55 perc
- 15 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
135 g Étcsokoládé
135 g Vaj
100 g Kristálycukor
3 Tojás
50 g Liszt
75 g Mogyoróliszt
50 g Mandulaliszt
1 kan. Sütőpor
Tartozékok
Fritőz kosár
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítsük elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /8
Olvasszuk fel a csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőben.
Lépés 3 /8
Adjuk hozzá a cukrot és a tojást, és habverővel keverjük össze a hozzávalókat.
Lépés 4 /8
Adjuk hozzá a lisztet, a mogyorót, a mandulát és a sütőport, majd keverjük simára.
Lépés 5 /8
Egy 18 cm átmérőjű és 7 cm magas tortaformát kenjünk ki vajjal, és béleljük ki az alját sütőpapírral. Öntsük rá a keveréket.
Lépés 6 /8
Az edénybe töltsünk 40 cl vizet. Tegyük a formát a sütőkosárba.
Lépés 7 /8
Főzés gőzsütőben.
Lépés 8 /8
A meleg tortát fordítsuk ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.