Márványtorta
- Teljes idő 1 óra 30 perc
- 30 perc
Előkészítés - 1 óra
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
8 Tojásfehérje
8 Tojássárgája
1 csip. Só
160 g Cukor
265 g Vaj
215 g Cukor
8 g vaníliás cukor
1 Citromhéj
4 cl Rum
375 g Liszt
10 g Sütőpor
12.5 cl Tej
25 g Kakaópor
Tartozékok
Flex habverő Keverőedény
Előkészítés
Lépés 1 /14
Melegítse elő a sütőt 160 fokra.
Lépés 2 /14
Válassza szét a tojásfehérjét a sárgájától. Tegye a tojássárgákat külön tálba, a fehérjét pedig a sóval együtt a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 3 /14
Egy külön tálban mérje le a cukrot.
Lépés 4 /14
Ezután nyomja le a „Start” gombot, és 30 másodperc múlva adja hozzá a cukrot a gép táljához.
Lépés 5 /14
A tojásfehérjéi elkészültek. Tegye félre őket egy külön tálba.
Lépés 6 /14
Tegye a gép táljába a puha vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a rumot, majd nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 7 /14
Nyomja le a „Start” gombot, és egyenként adja hozzá a tojássárgáját a gép táljához.
Lépés 8 /14
Egy külön tálba szitálja a lisztet és a sütőport. Ezután egy spatula segítségével keverje bele a gép táljában lévő keverékbe.
Lépés 9 /14
Adja hozzá a tejet és a tojásfehérjét a gép táljában lévő keverékhez, továbbra is egy spatula segítségével.
Lépés 10 /14
Vajazza és bélelje ki a tortaformát. Öntse bele a tészta felét.
Lépés 11 /14
Adja hozzá a kakaóport a gép táljában lévő maradék keverékhez, és nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 12 /14
Öntse a csokoládés tésztát a formába. Egy villa segítségével rajzoljon spirálokat a tésztába.
Lépés 13 /14
Süsse a tortáját 1 órán keresztül 160 fokon.
Lépés 14 /14
Hagyja kihűlni a tortát, mielőtt kiveszi a formából.
