Bundás briós és sült őszi gyümölcsök
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 Tojás
10 cl Tej
15 cl Tejszín
30 g Cukor
400 g Briós tisztított vajjal
300 g Piros alma (kb. 2 db)
400 g Körte (kb. 3 db)
250 g Fehér és fekete szőlő vegyesen
0.5 Citrom
1 Narancs
1 kan. Fahéj
0.5 kan. Szegfűbors
40 g Muscovado cukor
30 g Vaj
Tartozékok
Sütőlemez Sütőlemez XL
Előkészítés
Lépés 1 /6
Mossa meg a gyümölcsöket. Vágja fel az almákat és a körtéket 8 gerezdre, és magozza ki őket. Tegye őket a szőlővel együtt a tepsitartozékba, hintse meg citromlével és keverje össze őket. Adja hozzá a narancslevet és a reszelt narancshéjat, a cukrot és a felkockázott vajat.
Lépés 2 /6
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe, majd csukja le a fedőt. Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Kézi üzemmódot, állítsa az eszközt narancssárga fokozatra, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 10 percig.
Lépés 3 /6
Eközben verje fel a tojást a tejjel, a tejszínnel és a cukorral egy lapos tálban. Vágja a brióst 2,5 cm vastag szeletekre.
Lépés 4 /6
Ha a Sütő módban befejeződött a sütés, állítsa a grillt Komplett fogás üzemmódba és a szabályzót 3-as pozícióba. Keverje össze a gyümölcsöket és hagyja őket sülni, amíg elkészíti a többi hozzávalót.
Lépés 5 /6
Áztasson két szelet brióst a tojásos keverékbe, először az egyik, majd a másik oldalával, tegye őket a grill-lapra és süsse őket 5 percig, félidőnél megfordítva őket. Ezt ismételje meg mindegyik szelettel.
Lépés 6 /6
A briós szeleteket tálalja sült gyümölcsökkel és karamellizált gyümölcslével.