Borral párolt csirke
- Teljes idő 1 óra 15 perc
- 20 perc
Előkészítés - 55 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
3 Friss kakukkfűág
5 Zöldpetrezselyem ág
1 levél Babérlevél
3 szelet Szalonna
2 szegf. Fokhagyma
1 Nagy vöröshagyma
6 Közepes sárgarépa
6 Csirkecombok
Só, bors
2 kan. Paradicsompüré
3 kan. Sima liszt
35 cl Száraz vörösbor
40 cl Tyúkhúsleves alaplé
Tartozékok
Fazék/lábas
Előkészítés
Lépés 1 /10
Kötöző spárga segítségével kösse össze a kakukkfüvet, a petrezselymet és a babérlevelet egy csokorba; tegye félre. Vágja fel a szalonnát darabokra. Hámozza meg és aprítsa fel a fokhagymát és a vöröshagymát. Hámozza meg a sárgarépákat, majd vágja keresztben, átlósan 4 cm-es darabokra.
Lépés 2 /10
Forrósítson fel egy magas fazekat, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen szilárdan piros lesz. Adja hozzá a szalonnát, és pirítsa barnára, kb. 10 perc alatt.
Lépés 3 /10
Tegye át egy papírtörlővel bélelt tányérra (a szalonnazsírt hagyja a fazékban).
Lépés 4 /10
Emelje közepes-magasra a hőfokot. Ízesítse bőven sóval és borssal a csirkét. Pirítsa le a csirkét kb. 4 percig mindkét oldalon. Tegye félre.
Lépés 5 /10
Adja hozzá a fazékhoz a vöröshagymát, a sárgarépát és a fokhagymát. Főzze kb. 4 percig.
Lépés 6 /10
Keverje hozzá a paradicsompürét és a lisztet, majd főzze 1 percig.
Lépés 7 /10
Adja hozzá a bort, az alaplevet, a fűszercsokrot és a csirkét. Forralja fel, fedje le, majd csökkentse a hőfokot pároláshoz. Főzze 10 percig.
Lépés 8 /10
Vegye le a fedőt, és párolja, amíg a csirke teljesen átfő, kb. 10 percig.
Lépés 9 /10
Távolítsa el és dobja ki a fűszercsokrot; keverje hozzá a szalonnát.
Lépés 10 /10
Tálalja tésztával, rizzsel vagy párolt burgonyával.