Thai bazsalikomos csirke
- Teljes idő 22 perc
- 15 perc
Előkészítés - 7 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 kan. Osztrigaszósz (30 g)
2 kan. Golden Mountain thai szójaszósz (30 g)
1 kan. Sűrű thai szójaszósz (15 g)
3 kan. Víz (30 g)
Fehér bors
4 szegf. Fokhagyma
1 Thai csilipaprika
400 g Aprított csirke
3 kan. Olaj
1 csok. Thai bazsalikom
200 g Párolt thai rizs
Tartozékok
Wok
Előkészítés
Lépés 1 /5
Keverje össze az osztrigaszószt, a vizet és a szójaszószokat egy kis tálban. Ízesítse borssal, és tegye félre.
Lépés 2 /5
Hámozza meg és aprítsa finomra a fokhagymát. A csilipaprikát vágja ketté, és távolítsa el a magokat. Aprítsa fel apróra a csilipaprikát. Tegye mindet félre. Mossa meg, szárítsa meg és távolítsa el a thai bazsalikom leveleit. Ha a levelek nagyok, vágja őket három részre. Tegye félre.
Lépés 3 /5
Melegítse fel a wokot magas hőmérsékleten, és várjon amíg a Thermo-Signal teljesen piros nem lesz, mielőtt hozzáadná az összetevőket. Adagolj egy kis olajban az aprított fokhagymát és a csilit, és hagyja őket röviden pirulni. Adja hozzá a csirkét, és folytassa a főzést, amíg teljesen át nem sül és a hús megpirul. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Lépés 4 /5
Öntse rá az osztrigaszószalapot, és folytassa a főzést magas hőmérsékleten 2 percig. Amikor a hús teljesen át van vonva a szósszal, vegye le a tűzről, és adja hozzá a thai bazsalikom leveleit. Keverje össze.
Lépés 5 /5
Azonnal tálalja a rizst sekély tálakba, és helyezze rá a thai csirkét. Élvezze az ételt!