Tökéletes csokoládés brownie
- Teljes idő 39 perc
- 10 perc
Előkészítés - 14 perc
Főzés - 15 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
120 g Étcsokoládé süteményekhez
120 g Sózott vaj
3 Tojás
100 g Nádcukor
1 kan. Vaníliakivonat
110 g Süteményliszt
1 kan. Kakaópor
50 g Aprított dió
50 g Csokoládékarikák
20 g Dió
4 kanál Madagaszkári vaníliafagylalt
Karamellszósz
Tartozékok
Ingenio edények és serpenyők
Előkészítés
Lépés 1 /6
Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra.
Lépés 2 /6
Béleljen ki egy 24 cm-es sütőedényt sütőpapírral. Megkenheti vajjal vagy spray-olajjal is.
Lépés 3 /6
Készítse elő a brownie tésztát. Tegye a csokoládét és a vajat egy tálba. Készítsen egy bain-marie-t. Tegyen egy kevés vizet egy lábasba, és forralja fel. Tegye a tálat a lábasba úgy, hogy ne érjen a vízhez, és zárja el a hőt. Mikor a csokoládé és a vaj elkezd olvadni, rendszeresen keverje meg, amíg teljesen fel nem olvad és sima nem lesz.
Lépés 4 /6
Egy másik tálban keverje össze a tojásokat, vaníliakivonatot és a cukrot. Keverje habosra 2 perc alatt. Adja hozzá a csokoládé-vaj keveréket, és keverje további 1 percig. Ez biztosítja a brownie repedezett tetejét. Ezután spatulával dolgozza bele a lisztet és a kakaóport a keverékbe, amíg az utolsó lisztmaradványok is el nem tűnnek. Adja hozzá a diódarabokat, és óvatosan keverje össze.
Lépés 5 /6
Terítse el a tésztát egyenletesen az edényben, és szórja meg dióval és csokoládékarikákkal. Helyezze a sütőbe, és vegye le az Ingenio fogantyút. Süsse 14 percig.
Lépés 6 /6
Vegye ki a sütőből, és hagyja pihenni 15 percig, hogy tovább süljön. Tálalja vaníliafagylalttal és karamellszósszal.




