Fantasztikus csokoládés brownie
- Teljes idő 39 perc
- 10 perc
Előkészítés - 14 perc
Főzés - 15 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
120 g Főző étcsokoládé
120 g Sózott vaj
3 Tojás
100 g Barna porcukor
1 kan. Vaníliakivonat
110 g Süteményliszt
1 kan. Kakaó
50 g Felaprított dió
50 g Csokoládédarabok
20 g Dió
4 kanál Madagaszkári vaníliafagylalt
Karamellöntet
Előkészítés
Lépés 1 /6
Melegítse elő a sütőt 190°C-ra.
Lépés 2 /6
Egy 24 cm-es átmérőjű kör alakú tepsit béleljen ki sütőpapírral. Megkenheti vajjal vagy lefújhatja olaj sprayjel.
Lépés 3 /6
Készítse el a brownie tésztáját. Tegye a csokoládé- és vajdarabokat egy tálba. Készítse elő egy vízfürdőt. Öntsön egy kis vizet egy lábasba, majd forralja fel. Tegye a tálat az edénybe, kikapcsolt láng mellett. Folyamatosan kevergesse, amikor a csokoládé és a vaj elkezd olvadni és amíg a csokoládé teljesen felolvad és simává válik.
Lépés 4 /6
Tegyük a tojásokat, a vaníliakivonatot és a cukrot egy külön tálba. 2 percig keverjük simára. Adjuk hozzá a csokoládé és a vaj keverékét, keverjük tovább még 1 percig. Ezáltal a brownie-k teteje repedezett lesz. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót egy spatula segítségével, amíg az utolsó lisztdarabok is belekerülnek a tésztába. Adjuk hozzá a diódarabokat, és óvatosan keverjük össze.
Lépés 5 /6
A tésztát egyenletesen oszlassa el a formában, és szórja meg dióval és csokoládéforgáccsal. Tegye a sütőbe, de ne feledje el levenni az Ingenio fogantyút. Süsse 14 percig.
Lépés 6 /6
Vegye ki a sütőből, és pihentesse 15 percig, hogy a sütés befejeződjön. Tálalja vaníliafagylalttal és karamellmártással.