Szuvláki pitával és tzatzikivel
- Teljes idő 6 óra 17 perc
- 15 perc
Előkészítés - 2 perc
Főzés - 6 óra
Hűtés
Összetevők
2 személy
400 g sertésfilé
50 ml olívaolaj
1 db citrom
2 szegf. fokhagymagerezd
1 db Fehér hagyma
1 kan. szárított oregánó
tengeri só
bors
1 db lilahagyma
2 db paradicsom
tzatziki
pita
salátalevél-keverék
Előkészítés
Lépés 1 /6
Vágja a sertésfilét 2 cm vastag szeletekre.
Lépés 2 /6
Készítsen pácot az olívaolaj, a citromlé, a zúzott fokhagymagerezd, az aprított hagyma, az oregánó, valamint egy kis só és bors felhasználásával.
Lépés 3 /6
Terítse ki a sertéstallérokat, majd húzza fel őket a fanyársakra.
Lépés 4 /6
Tegye be a nyársakat a hűtőbe 6 órára pácolódni.
Lépés 5 /6
Válassza ki a Sertés programot és grillezze a nyársakat, amíg ropogósak nem lesznek.
Lépés 6 /6
Tálalja a grillezett nyársakat meleg pitán salátával, paradicsomszeletekkel, karikára vágott lilahagymával és tzatzikivel.
