Oszét pite burgonyával és sajttal
- Teljes idő 2 óra 10 perc
- 20 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 1 óra 20 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
30 cl Víz
20 g Cukor
8 g Száraz élesztő
35 cl Kefir
6 cl Tejföl 20%
1000 g Búzaliszt
0.5 kan. Só
5 cl Növényi olaj
5 cl Növényi olaj
460 g Suluguni sajt
1000 g Hámozott burgonya
130 g Vaj
3 Hagymák
10 cl Tej 3,2%
7 cl Növényi olaj
6 g Fűszernövény
0.5 kan. Só
3 g Bors
150 g Vaj
Tartozékok
Tésztakampó Flex habverő
Előkészítés
Lépés 1 /15
Melegítse fel a vizet egy lábasban 30-35 fokra. Hígítsa fel a cukrot és az élesztőt a vízben, és hagyja állni 12-15 percig.
Lépés 2 /15
Ezután adja hozzá a kefirt, a tejfölt és keverje össze. A felszínen buborékos habnak kell megjelennie.
Lépés 3 /15
Szitálja a lisztet egy szitán keresztül a gép táljába. Ezután adjon hozzá egy csipet sót.
Lépés 4 /15
A gép táljában a lisztet és sót öntse le a kefires élesztővel. Nyomja le a „Start” gombot
Lépés 5 /15
Vegye le a tésztát a falakról egy spatulával, öntse rá az olajat. Nyomja le a „Start” gombot
Lépés 6 /15
Egy spatula segítségével tegye át a tésztát egy külön tálba a növényi olajjal.
Lépés 7 /15
Tegye a tésztát 60 percre meleg helyre.
Lépés 8 /15
A kész tésztát ossza 4 részre, és pihentesse 15-20 percig.
Lépés 9 /15
Reszelje le a sajtot durva reszelőn.
Lépés 10 /15
A hagymát vágja apró kockákra, és pirítsa növényi olajban aranybarnára.
Lépés 11 /15
A burgonyát főzze meg, burgonyatörővel pépesítse, adja hozzá a forró tejet a vajjal, és keverje simára. Hagyja egy kicsit hűlni.
Lépés 12 /15
Keverje össze a sajtot, a hagymát, a fűszereket és a burgonyapürét egy külön tálban. Adjon hozzá sót és borsot.
Lépés 13 /15
Tekerje ki a tésztadarabokat, és terítse ki a burgonyás tölteléket. Helyezze a széleket a középpontba, és csípje körbe. Az így kapott csomót nyomja bele a tortába.
Lépés 14 /15
A pite közepén készítsen egy lyukat vagy egy kis bemetszést egy késsel. Tegye a sütőbe, és 220 fokon süsse 15-17 percig.
Lépés 15 /15
A kész pitét kenje meg egy darab vajjal. Fedje le egy konyharuhával, és hagyja kihűlni.
