Pirított marhahús
- Teljes idő 0 perc
- 0 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
800 g Marhasteak
2 Piros paprika
1 Cukkini
2 marék Friss koriander
10 cm Friss gyömbér
2 Friss csili
300 g Szárított tojásos tészta
Só
6 cl Napraforgóolaj
Bors
2 kan. Méz
12 cl Szójaszósz
2 kan. Szezámolaj
4 Lime
Tartozékok
Nyeles lábas Wok
Előkészítés
Lépés 1 /8
Vágja a marhahúst vékony csíkokra. Mossa meg és vágja fel a piros paprikát és a cukkinit csíkokra. Öblítse le a friss koriandert. Szedje le a leveleket, a szárakat tartsa meg, majd aprítsa fel. Vágja fel vékony szeletekre a gyömbért. Öblítse le, magozza ki, és aprítsa fel a csilit.
Lépés 2 /8
Főzze meg a tojásos tésztát forró, sós vízben, amíg megpuhul. Szűrje le alaposan, és tegye félre.
Lépés 3 /8
Melegítsen fel egy wokot magas hőfokon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen egységes pirosra vált. Hevítsen fel fél adag napraforgóolajat, és süsse át a marhahús csíkokat.
Lépés 4 /8
Ízesítse sóval és borssal, majd pirítsa a húst 1 percig, amíg minden oldalon enyhén megbarnul.
Lépés 5 /8
Vegye ki a wokból egy tányérra, és tartsa melegen.
Lépés 6 /8
Adja hozzá a maradék napraforgóolajat a wokhoz, majd tegye bele az aprított korianderszárat, gyömbért, fokhagymát, csilit, piros paprikát és cukkinit. Pirítsa 1 percig, amíg enyhén megbarnulnak, majd adja hozzá a leszűrt tojásos tésztát és a mézet.
Lépés 7 /8
Pirítsa tovább, amíg a tészta átforrósodik, majd adja hozzá a megsütött marhahúst és a pihenés közben kieresztett levet. Ízesítse szójaszósszal, szezámolajjal, valamint a lime-ok levével, hogy kiegyensúlyozza az ízeket.
Lépés 8 /8
Tálalás előtt szórja meg korianderlevelekkel.