Marhahússal töltött padlizsán (Karniyarik)
- Teljes idő 57 perc
- 20 perc
Előkészítés - 37 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 Padlizsán
6 cl Olívaolaj
2 szegf. Fokhagymagerezdek
1 Hagyma
350 g Darált marhahús
1.5 kan. Őrölt kömény
260 g Kis kockára vágott paradicsom
1 kan. Paradicsompüré
45 g Pirított fenyőmag
2 kan. Apróra vágott petrezselyem
2 kan. Apróra vágott menta
Só és bors
Előkészítés
Lépés 1 /11
A padlizsánokat hosszában vágja félbe. Egy kis késsel nagyon mélyen vágja be a padlizsán húsát.
Lépés 2 /11
Melegítsen fel egy 28 cm átmérőjű serpenyőt közepes lángon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat. Öntsön bele 4 evőkanál olívaolajat, és mindkét oldalát pirítsa 7 percig, amíg a padlizsánok megpuhulnak.
Lépés 3 /11
Aprítsa finomra a fokhagymát és a hagymát.
Lépés 4 /11
Melegítsen fel egy 24 cm átmérőjű serpenyőt közepes lángon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat.
Lépés 5 /11
Öntse bele a maradék olívaolajat, és adja hozzá a fokhagymát, a hagymát és a darált húst. Főzze 5-6 percig, amíg a hús barnulni kezd, és néhányszor megkeverve morzsolja össze.
Lépés 6 /11
Adja hozzá a köményt, a paradicsomot, a paradicsompürét és a fenyőmagot. Ízesítse sóval és borssal. Főzze további 5 percig, néhányszor megkeverve. Vegye le a tűzről.
Lépés 7 /11
Egy villa segítségével nyomkodja össze a padlizsánok húsát.
Lépés 8 /11
Sózza meg és szórja meg kakukkfűvel a padlizsánokat. Ossza el a marhahúsos keveréket a kivájt padlizsánok között.
Lépés 9 /11
Süsse sütőben 20 percig 180°C-on, vagy amíg egy kés hegye könnyen beleszúrható a padlizsán húsába.
Lépés 10 /11
Közben a petrezselymet és a mentát aprítsa durvára.
Lépés 11 /11
Szórja meg a padlizsánokat petrezselyemmel és mentával, majd tálalja.