Dupla chilis sajtburger
- Teljes idő 40 perc
- 25 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (4)
Összetevők
6 személy
1200 g Darált marhahús
60 g Vaj
6 db Briós
24 szel. Cheddar sajt
12 szel. Szalonna
12 kanálnyi Jalapeno
150 ml Majonéz
3 kanálnyi Dijoni mustár
3 kanál Ketchup
3 kanál Citromlé
1.5 kanálnyi Füstölt paprika
3 db Savanyú uborka
1.5 szegf. Fokhagymagerezd
1.5 db Hagyma
Só
Bors
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Készítsük el a szószt. Tegyük a majonézt, a dijoni mustárt és a ketchupot egy tálba. Adjunk hozzá finomra vágott ecetes uborkát, hagymát és apróra vágott fokhagymát. Ízesítsük füstölt paprikával, sóval, borssal és citromlével. Keverjünk mindent jól össze, hogy az ízek összeérjenek, és hagyjuk állni.
Lépés 2 /5
Egy nagy tálban sózzuk és borsozzuk meg a darált húst, adjunk hozzá apró kockákra vágott vajat, majd formázzunk belőle egy nagyjából 100 g-os golyót, és tegyük félre.
Lépés 3 /5
Melegítsük elő a Tefal OptiGrill-t a legmagasabb fokozaton, BBQ pozícióban. Először ropogósra pirítjuk a szalonnát. Pirítsunk meg egy félbevágott brióst vagy hamburgerzsemlét a kiolvasztott zsírban, és miután kellően megpirult, tegyük félre vagy a grill másik felére.
Lépés 4 /5
Egy forró Tefal OptiGrillen helyezzük a formázott darált húsgolyókat egy csepp olajra, és sütőpapíron nyomjuk pogácsákká őket. Süssük a húspogácsát körülbelül 2 percig mindkét oldalán, majd tegyünk mindegyik pogácsára 2 szelet cheddar sajtot és ecetes jalapeno paprikát, és hagyjuk, hogy a cheddar megolvadjon. Tegyünk rá még sült bacon szeleteket.
Lépés 5 /5
Tegyünk egy kanálnyi szószt a pirított zsemle aljára, majd 2 húspogácsát, majd még egy kanál szószt, és fedjük be a zsemle felső felével, és máris kész a remek sajtburger.