Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Romagna stílusú lapos kenyér

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 1 óra
  • Előkészítés
    30 perc
  • Főzés
    20 perc
  • Hűtés
    10 perc

Összetevők

6 személy

  • 25 g Bikarbonát

  • 600 g Kenyérliszt

  • 30 g Extra szűz olívaolaj

  • 5 g Tengeri só

  • 30 cl Víz

Tartozékok

  • Tésztakampó
    Tésztakampó

Előkészítés

Lépés 1 /8

A gép táljába tegye bele a lisztet és a szódabikarbónát.

  • 25g Bikarbonát
  • 600g Kenyérliszt

Lépés 2 /8

Egy külön tálban mérje le a vizet.

  • 30cl Víz

Lépés 3 /8

A gép táljában a liszt-bikarbonát keverékhez adja hozzá az olívaolajat és a sót. Nyomja le a „Start” gombot, és a program során fokozatosan adagolja a vizet.

  • 30g Extra szűz olívaolaj
  • 5g Tengeri só
  • Tésztakampó

Lépés 4 /8

Formáljon a tésztából egy golyót, takarja le egy tiszta ruhával, és hagyja szobahőmérsékleten pihenni 10 percig.

Lépés 5 /8

Ossza a tésztát 4 részre, és nyújtsa ki úgy, hogy 4 olyan golyót kapjon, melyek átmérője 23-25 cm kilapított állapotban.

Lépés 6 /8

Melegítsen elő egy tapadásmentes serpenyőt közepesen magas hőfokra.

Lépés 7 /8

Tegyen bele egyszerre 1 lapos kenyeret, és süsse 2 percig, fordítsa meg, majd folytassa további 2 percig.

Lépés 8 /8

Hidegen vagy melegen kenyérként, illetve mozzarellával, pármai sonkával vagy grillezett zöldségekkel töltve tálalja.