Romagna stílusú lapos kenyér
- Teljes idő 1 óra
- 30 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 10 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
25 g Bikarbonát
600 g Kenyérliszt
30 g Extra szűz olívaolaj
5 g Tengeri só
30 cl Víz
Tartozékok
Tésztakampó
Előkészítés
Lépés 1 /8
A gép táljába tegye bele a lisztet és a szódabikarbónát.
Lépés 2 /8
Egy külön tálban mérje le a vizet.
Lépés 3 /8
A gép táljában a liszt-bikarbonát keverékhez adja hozzá az olívaolajat és a sót. Nyomja le a „Start” gombot, és a program során fokozatosan adagolja a vizet.
Lépés 4 /8
Formáljon a tésztából egy golyót, takarja le egy tiszta ruhával, és hagyja szobahőmérsékleten pihenni 10 percig.
Lépés 5 /8
Ossza a tésztát 4 részre, és nyújtsa ki úgy, hogy 4 olyan golyót kapjon, melyek átmérője 23-25 cm kilapított állapotban.
Lépés 6 /8
Melegítsen elő egy tapadásmentes serpenyőt közepesen magas hőfokra.
Lépés 7 /8
Tegyen bele egyszerre 1 lapos kenyeret, és süsse 2 percig, fordítsa meg, majd folytassa további 2 percig.
Lépés 8 /8
Hidegen vagy melegen kenyérként, illetve mozzarellával, pármai sonkával vagy grillezett zöldségekkel töltve tálalja.
