Amerikai stílusú töltelék
- Teljes idő 50 perc
- 15 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
2 kan. Olívaolaj
20 g Vaj
2 szár. Zeller
1 Hagyma
3 szegf. Fokhagyma
20 cl Zöldség alaplé
250 g Száraz kenyér
Só és bors
1 kan. Petrezselyem
Előkészítés
Lépés 1 /5
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Lépés 2 /5
Melegítsük fel az olívaolajat és a vajat a lábasban. Adjuk hozzá a kockára vágott zellert, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Sóval fűszerezzük. Közepes lángon pirítsuk 5 percig, amíg a zöldségek áttetszővé válnak. Öntsük hozzá a zöldség alaplét, és fedjük le. Hagyjuk főlni 10 percen át.
Lépés 3 /5
Amikor a töltelék megfőtt, adjuk hozzá a kenyérkockákat, és keverjük össze, hogy felszívja a zöldségek alaplevet. Ebben a szakaszban ne keverjük túl sokáig.
Lépés 4 /5
Tegyük a lábast (fedél nélkül) a sütőbe, és hagyjuk 20 percig sülni, hogy színt kapjon.
Lépés 5 /5
Szórjuk meg a tetejét apróra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. A tölteléknek ropogósnak kell lennie a felszínen, belül pedig olvadtnak.