Cézár stílusú kelbimbó
- Teljes idő 30 perc
- 15 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
250 g kelbimbó
50 g Kenyér
1 kan. Olívaolaj
2 szel. Füstölt szalonna
1 Fokhagyma
0.5 kan. Citromlé
2 filé Szardella olajban
0.5 kan. Mustár
30 g Majonéz
1 kan. Tejszín
10 g Reszelt parmezán
10 g Parmezán forgács
Bors
Tartozékok
Gőz kosár
Előkészítés
Lépés 1 /10
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /10
Aprítsa fel a fokhagymát.
Lépés 3 /10
Helyezze a kelbimbót a gőzkosárba.
Lépés 4 /10
Öntsön 250 ml vizet a tálba. Tegye a kosarat a helyére.
Lépés 5 /10
Főzze erős gőzön.
Lépés 6 /10
Távolítsa el a kosarat. Mossa el, és szárítsa meg a tálat.
Lépés 7 /10
Pirítsa meg a kenyeret az olajjal, zsírral és a fokhagyma felével, miközben rendszeresen forgatja.
Lépés 8 /10
A szósz elkészítéséhez keverje össze a fokhagyma másik felét a maradék hozzávalókkal.
Lépés 9 /10
Keverje össze a kelbimbót a szósszal.
Lépés 10 /10
Szórja meg a krutonnal és egy kis parmezánnal. Tálalja.