Piri-piri marhahús kebab
- Teljes idő 2 óra 27 perc
- 20 perc
Előkészítés - 7 perc
Főzés - 2 óra
Hűtés
Kompatibilis készülékek (21)
Csendes légkeveréses fritőz Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Rozsdamentes acél EY846HE0, Tefal Easy Fry Silence, csendes forrólevegős fritőz, 7 literes, sötétszürke Tefal EY9428E0 Easy Fry Dual XXL légkeveréses fritőz 11 literes Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben EY501815 Fekete Ismerje meg a teljes választékot Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
480 g Marhahús kebabhoz
13 cl Extra szűz olívaolaj
125 g Sózott vaj, olvasztott
8 cl Citromlé
5 cl Csípős szósz
1 kan. Édes paprika
1 kan. Őrölt koriander
1 kan. Só
0.5 kan. Fekete bors
3 szegf. Gerezd fokhagyma
3 Újhagyma
3 kan. Lapos levelű petrezselyem
2 levél Babérlevél, morzsolva
1 cm Darab friss gyömbér
Előkészítés
Lépés 1 /9
Készítsük elő a hozzávalókat: vágjuk durvára a zöldhagymát és a fokhagymagerezdeket, hogy könnyebb legyen a turmixolás.
Lépés 2 /9
A pác összes hozzávalóját tegyük egy turmixgépbe: olívaolaj, olvasztott vaj, citromlé, chiliszósz, őrölt paprika, koriander, só, bors, fokhagyma, zöldhagyma, petrezselyem, babérlevél és gyömbér. Turmixoljunk össze mindent, amíg sima pác nem lesz belőle.
Lépés 3 /9
Ha a pác elkészült, öntsük rá a felkockázott marhahúsra. Ügyeljünk arra, hogy a pác minden húsdarabra jusson.
Lépés 4 /9
Fedjük le a tálat fóliával vagy fedővel, és hagyjuk a marhahúst a hűtőben pácolódni legalább 2 órán át, de az intenzívebb íz érdekében ideális esetben egy éjszakán át.
Lépés 5 /9
A pácolt marhahúskockákat a saslik nyársra fűzzük.
Lépés 6 /9
Tegyük be a nyársakat a készülékbe. Indítsuk el a grillezési folyamatot.
Lépés 7 /9
A grillezés felénél fordítsuk meg a kebabokat, hogy egyenletesen barnuljanak.
Lépés 8 /9
Ha a kebabok megsültek, vegyük ki a nyársakat, és tálalás előtt pihentessük néhány percig.
Lépés 9 /9
Tálaljuk a marhahús piri piri nyársakat rizzsel, grillezett zöldségekkel vagy salátával.