Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Piri-piri marhahús kebab

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 2 óra 27 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    7 perc
  • Hűtés
    2 óra

Összetevők

4 személy

  • 480 g Marhahús kebabhoz

  • 13 cl Extra szűz olívaolaj

  • 125 g Sózott vaj, olvasztott

  • 8 cl Citromlé

  • 5 cl Csípős szósz

  • 1 kan. Édes paprika

  • 1 kan. Őrölt koriander

  • 1 kan.

  • 0.5 kan. Fekete bors

  • 3 szegf. Gerezd fokhagyma

  • 3 Újhagyma

  • 3 kan. Lapos levelű petrezselyem

  • 2 levél Babérlevél, morzsolva

  • 1 cm Darab friss gyömbér

Előkészítés

Lépés 1 /9

Készítsük elő a hozzávalókat: vágjuk durvára a zöldhagymát és a fokhagymagerezdeket, hogy könnyebb legyen a turmixolás.

  • 480g Marhahús kebabhoz
  • 13cl Extra szűz olívaolaj
  • 125g Sózott vaj, olvasztott
  • 8cl Citromlé
  • 5cl Csípős szósz
  • 1kan. Édes paprika
  • 1kan. Őrölt koriander
  • 1kan. Só
  • 0.5kan. Fekete bors
  • 3szegf. Gerezd fokhagyma
  • 3 Újhagyma
  • 3kan. Lapos levelű petrezselyem
  • 2levél Babérlevél, morzsolva
  • 1cm Darab friss gyömbér

Lépés 2 /9

A pác összes hozzávalóját tegyük egy turmixgépbe: olívaolaj, olvasztott vaj, citromlé, chiliszósz, őrölt paprika, koriander, só, bors, fokhagyma, zöldhagyma, petrezselyem, babérlevél és gyömbér. Turmixoljunk össze mindent, amíg sima pác nem lesz belőle.

  • 13cl Extra szűz olívaolaj
  • 125g Sózott vaj, olvasztott
  • 8cl Citromlé
  • 5cl Csípős szósz
  • 1kan. Édes paprika
  • 1kan. Őrölt koriander
  • 1kan. Só
  • 0.5kan. Fekete bors
  • 3szegf. Gerezd fokhagyma
  • 3 Újhagyma
  • 3kan. Lapos levelű petrezselyem
  • 2levél Babérlevél, morzsolva
  • 1cm Darab friss gyömbér

Lépés 3 /9

Ha a pác elkészült, öntsük rá a felkockázott marhahúsra. Ügyeljünk arra, hogy a pác minden húsdarabra jusson.

  • 480g Marhahús kebabhoz

Lépés 4 /9

Fedjük le a tálat fóliával vagy fedővel, és hagyjuk a marhahúst a hűtőben pácolódni legalább 2 órán át, de az intenzívebb íz érdekében ideális esetben egy éjszakán át.

Lépés 5 /9

A pácolt marhahúskockákat a saslik nyársra fűzzük.

  • 480g Marhahús kebabhoz

Lépés 6 /9

Tegyük be a nyársakat a készülékbe. Indítsuk el a grillezési folyamatot.

  • 480g Marhahús kebabhoz

Lépés 7 /9

A grillezés felénél fordítsuk meg a kebabokat, hogy egyenletesen barnuljanak.

  • 480g Marhahús kebabhoz

Lépés 8 /9

Ha a kebabok megsültek, vegyük ki a nyársakat, és tálalás előtt pihentessük néhány percig.

Lépés 9 /9

Tálaljuk a marhahús piri piri nyársakat rizzsel, grillezett zöldségekkel vagy salátával.

Hasonló receptek

Tefal
Tefal
35 perc

Pirított marhahús

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Pirított marhahús
Tefal
Tefal
35 perc

Kofta kebab

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Kofta kebab
Tefal
Tefal
3 óra 10 perc

Marhahús és padlizsánpüré

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Marhahús és padlizsánpüré
Tefal
Tefal
1 óra 26 perc

Marhahúsos nyársak teriyaki szósszal

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Marhahúsos nyársak teriyaki szósszal
Tefal
Tefal
28 perc

Marhahúsos nyársak teriyaki szósszal

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Marhahúsos nyársak teriyaki szósszal