Marhahús és padlizsánpüré
- Teljes idő 3 óra 10 perc
- 40 perc
Előkészítés - 2 óra 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
800 g Marhahús
600 g Érett paradicsom
200 g Finomra vágott hagyma
2 szegf. Fokhagymagerezdek, finomra vágva
20 cl Borjú alaplé
1.5 kan. Őrölt kömény
3 szál. Rozmaring szál
0.5 csokor Petrezselyem, apróra vágva
0.5 csokor Menta, apróra vágva
8 cl Olívaolaj
Só és bors
1 kg Padlizsán
100 g Liszt
100 g Vaj
1 l Tej
100 g Kaşar sajt
0.5 kan. Szerecsendió
Só
Újhagyma
Előkészítés
Lépés 1 /10
Készítse elő a húst. Vágja nagyobb kockákra a paradicsomot.
Lépés 2 /10
Először is szárítsa meg alaposan a húst, teljesen szárazra, majd sózza és borsozza. Melegítse fel a serpenyőt magas hőfokra az olívaolajjal, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítaná a hozzávalókat. Süsse a húst 5-6 percig, amíg minden oldalról aranybarnára pirul.
Lépés 3 /10
A húsdarabokat szedje ki egy tálba, és tegye félre. Csökkentse a hőfokot, és a maradék olajban pirítsa üvegesre a hagymát 2-3 percig. Adja hozzá a fokhagymát, és süsse tovább 1-2 percig. Adja hozzá felkockázott paradicsomokat, és keverje össze. Öntse hozzá a borjú alaplevet, tegye bele a köményt és a rozmaringot, és forralja 5 percig. Tegye vissza a húst a serpenyőbe a mártással együtt, és ízlés szerint fűszerezze. Amikor minden felforrt, vegye lejjebb a hőfokot, és lefedve főzze kb. másfél-két órán át. Ha szükséges, a főzés során adjon hozzá még egy kis alaplevet vagy vizet.
Lépés 4 /10
Adja hozzá a friss fűszernövényeket (menta és petrezselyem), hogy felfrissítse a mártást, és locsolja meg olívaolajjal.
Lépés 5 /10
Készítse el a padlizsánpürét. Villával szúrja meg a padlizsánok héját, lyukakat ejtve a felszínükön, miközben a padlizsánokat egészben, héjukkal együtt hagyja.
Lépés 6 /10
Melegítse elő a sütőt grill üzemmódban 250 °C-ra.
Lépés 7 /10
Tegye a padlizsánokat egy 28 cm-es serpenyőbe. Tegye a sütőbe, és vegye le az Ingenio fogantyút. Grillezze a padlizsánokat 15-20 percig. A bőrének enyhén meg kell pörkölődnie.
Lépés 8 /10
Közvetlenül azután, hogy kivette a padlizsánokat a sütőből, helyezze egy jeges vízzel és jégkockákkal teli tálba. A bőrének könnyen le kell válnia. A vízben óvatosan hámozza meg a padlizsánokat, hogy ne sérüljön meg a húsuk, és gyakran öblítse le őket. A húst konyhai papírtörlővel óvatosan törölje szárazra, és tegye át egy nagy tálba. Tegye félre, amíg elkészíti a mártást.
Lépés 9 /10
Melegítse fel a kis serpenyőt közepes lángon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat. Olvassza fel a vajat. Adja hozzá a lisztet, és habverővel keverje össze. Adja hozzá a tejet, és folyamatos kevergetés mellett sűrítse be krém állagúvá. Szerecsendióval fűszerezze. Adja hozzá a padlizsánt, és 1-2 percig folyamatosan keverje fakanállal. Vegye le a tűzről, adja hozzá a sajtot, majd keverje újra össze.
Lépés 10 /10
Tegye a padlizsánpürét egy tálalótálra. Oszlassa el egyenletesen a húst a pürén. Ízesítse kevés borssal, díszítse apróra vágott újhagymával, és azonnal tálalja.