Földimogyoró szószos udon tészta
- Teljes idő 20 perc
- 10 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
2 Adagok (300 g) udon tészta
3 kan. Mogyoróvaj
3 kan. Szójaszósz
1 kan. Fokhagymapor
1 cm Reszelt gyömbér
2 kan. Szezámolaj (vagy növényi olaj)
½ uborka
Opcionális:
1 csip. Csilipehely
1 Zöldhagyma
1 kan. Grillezett földimogyoró
Tartozékok
Nyeles lábas
Előkészítés
Lépés 1 /9
Reszelje le az uborkát.
Lépés 2 /9
Finoman aprítsa fel a zöldhagyma zöld részét (opcionális).
Lépés 3 /9
Egy tálban keverje össze a mogyoróvajat, a szójaszószt, a reszelt gyömbért, a fokhagymaport és a szezámolajat.
Lépés 4 /9
Forraljon vizet a Multipot-ban.
Lépés 5 /9
Öntsön egy kis forró vizet egy kis pohárba. Öntse a felét a mogyorószószt tartalmazó tálba, és keverje össze. Adjon hozzá még egy kis vizet a kívánt állag eléréséhez.
Lépés 6 /9
Főzze ki az udon tésztát a csomagoláson található utasítások szerint a Multipot-ban.
Lépés 7 /9
Szűrje le az udon tésztát.
Lépés 8 /9
Adja hozzá a földimogyorós szószt a kifőtt udon tésztához, és forgassa meg benne, hogy egyenletesen bevonja.
Lépés 9 /9
Tálalja a földimogyorós udon tésztát két nagy tálban, és díszítse reszelt uborkával (zöldhagyma, aprított mogyoróhagyma és csilipehely opcionális feltét).