Kínai tészta zöldségekkel és mogyorószósszal
- Teljes idő 30 perc
- 15 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
250 g Rizs cérnametélt
250 g Sárgarépa
200 g Cukkini
80 g Hagyma
12 Főtt garnélarák
1 kan. Olaj
9 cl Szójaszósz
2 kan. Halas szósz (nuoc mam)
2 kan. Víz
Só, paprika
2 kan. Mogyoróvaj
1 Lime
70 g Földimogyoró
Tartozékok
Nyeles lábas Wok
Előkészítés
Lépés 1 /6
Forraljon sós vizet egy lábasban. Főzze meg a rizsmetéltet a csomagoláson található utasítások szerint. Szűrje le és tegye félre.
Lépés 2 /6
Hámozza meg a sárgarépát. Hámozóval vagy mandolinnal vágja vékony csíkokra. Mossa meg és vágja ketté hosszában a cukkinit, majd szeletelje 5 cm hosszú csíkokra. Öblítse le és aprítsa fel a hagymát, a zöld részét finomra vágja. Tisztítsa meg a garnélarákokat.
Lépés 3 /6
Hevítse fel a wokot, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált. Adja hozzá az olajat, és pirítsa meg a hagymát, a sárgarépát és a cukkinit 10 percig.
Lépés 4 /6
Adja hozzá a garnélarákokat, a rizstésztát, a szójaszósz kétharmadát, a nuoc mam halas szószt és a vizet. Ízesítse sóval és paprikával. Keverje össze az összes hozzávalót. Főzze 5 percig.
Lépés 5 /6
Közben keverje össze a mogyoróvajat, a lime levét és a maradék szójaszószt egy kis tálban. Ha a szósz túl sűrű, adjon hozzá egy kevés vizet.
Lépés 6 /6
Tálaláskor szórja meg a hagyma zöld részével, és tegyen rá egy evőkanál mogyorószószt. Hintse meg zúzott földimogyoróval.